Asfalto dar teks palūkėti...

Iki pilnos laimės gyventojams trūksta tiek nedaug – asfaltuotų ir apšviestų kelių, gatvių ir kitų komunikacijų. Deja, ne viskas rajone vyksta taip sparčiai, kaip žmonės norėtų, ir patogumų tenka laukti ilgus metus. Vienas tokių pavyzdžių yra Dvaro gatvė – kelias į Ilguvos socialinius globos namus.

Ne vienerius metus kalbama apie šio kelio svarbumą, o seniūnų pasitarime Kriūkų seniūnė Ona Rakauskienė, pasinaudojusi proga, kad į susirinkimą atėjo savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo pavaduotojas Aurimas Staugaitis, dar kartą paklausė, kada bus klojamas asfaltas Dvaro gatvėje, nes ši gatvė įtraukta į savivaldybės prioritetinių gatvių tvarkymo sąrašą.
 
„Judėjimas šiuo keliu yra didelis – ten yra globos namai, kur nuolatos važiuoja darbuotojai, maisto tiekėjai, globotinius lankantys artimieji, gyventojai ir kitas transportas. Mes ne be reikalo seniai prašome asfalto šitoje gatvėje – eismas čia yra intensyvus“, – sako seniūnė O. Rakauskienė.

Tiesa, seniūnė pasidžiaugė bent jau tuo, kad pradėtas tvarkyti regioninis kelias Kiduliai– Gelgaudiškis–Gerdžiūnai, tačiau pabrėžė, kad 2,09 km ilgio neasfaltuotos Dvaro gatvės atkarpa taip pat svarbi jos seniūnijos gyventojams.

Kaip seniūnei paaiškino A. Staugaitis, ši gatvė iš tiesų yra įtraukta į prioritetinių gatvių sąrašą, t. y. į trimetę kelių priežiūros programą, tačiau su tokia mintimi, kad ji bus tvarkoma iš gautų papildomų lėšų. Savivaldybei pritraukti papildomų lėšų neseniai buvo atsiradusi galimybė ir ja buvo pasinaudota, kai Susisiekimo ministerija skyrė papildomų 10 mln. eurų kelių ir gatvių asfaltavimui su sąlyga, kad 50 proc. prisidės pačios savivaldybės ir joms jau yra parengti techniniai projektai.

Savivaldybės Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšų skirstymo komisija iš Susisiekimo ministerijos papildomai gaunamus pinigus nusprendė panaudoti ne Dvaro gatvės, bet Giedručių Miško gatvės rekonstrukcijai. Čia savivaldybei skiriama 145 tūkst. 200 eurų, pagal planą tiek pat turėtų prisidėti ir pati savivaldybė, o Kriūkų seniūnijai, atrodo, dar teks pasėdėti ant atsarginio suoliuko.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.