Jaunimo stovykloje nė minutės atokvėpio

stovykla jaunimo 07 12
Ką reikia žinoti apie prekybą žmonėmis, savo paskaitoje stovyklautojams akcentavo Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro specialistė Danutė Grimalauskienė.(J. Ambrasienės nuotr.)


Liepos 1–5 dienomis Šakių atvirame jaunimo centre (AJC) vyko nemokama jaunimo stovykla „Tu gali pasirinkti!“, kurioje nuo ryto iki vakaro stovyklavo ir daug įvairiausių veiklų išbandė 20 jaunų žmonių.  

Stovyklos organizatorės AJC jaunimo darbuotoja Judita Ambrasienė ir Šakių policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė taip suplanavo visus užsiėmimus, kad nė viena minutė nepraeitų veltui. Jos stovyklautojams pasiūlė daug įdomių ir naudingų užsiėmimų. Jaunimas dalyvavo Girėnų bendruomenės saugaus eismo projekte, susipažino su jaunųjų policijos rėmėjų ir jaunųjų šaulių veikla. Savanorystės galimybėmis ir nauda su jais pasidalijo savanorė Gustė Žukauskaitė. Ką reikia žinoti apie prekybą žmonėmis, savo paskaitoje akcentavo Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro specialistė Danutė Grimalauskienė, probacijos tarnybos darbą pristatė Probacijos tarnybos atstovė Edita Matusevičienė.

Kokia gi stovykla be išvykų? Stovyklautojai viešėjo pas draugus Gelgaudiškio atviroje jaunimo erdvėje, kur visą dieną praleido su Lietuvos kariuomenės KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės Šakių 205-os lengvosios pėstininkų kuopos, vadovaujamos vadės vyr. leitenantės Elmyros Baljanaitės-Stanevičienės, savanoriais ir jaunųjų šaulių būriu „Juodas vilkas“, kuriam vadovauja Mildaras Skripka. Kitą dieną jie apsilankė Rociškių pasienio užkardoje, kur turėjo galimybę susipažinti su pasieniečių darbu, susitiko su keturkoju pareigūnu, kuris pademonstravo savo uoslės galimybes surandant net vaikų į žemę įkastas monetas. Tiesa, tuo kelionė nesibaigė. Jaunimo laukė ir Ramoniškių (Sudargo) muitinės posto darbuotojai. Čia jie turėjo galimybę pamatyti, kaip vyksta automobilių ir dokumentų patikra kertant valstybės sieną, o po pietų stabtelėjo Sudargo piliakalniuose. Likusią dienos dalį jie praleido besižvalgydami po Panemunės pilis.

Beje, reikia paminėti, kad šia kelione stovykla nesibaigė. Jaunimas dar turėjo daugybę susitikimų su vaikų teisių specialistais, policijos pareigūnais, psichologais, sportavo džiudžitso ir kobudo sporto klube „Ošimas“, gamino koliažus „Aš dabar ir po 10 metų“. Atsisveikindami stovyklautojai klausinėjo, ar ir ateityje bus organizuojamos tokios stovyklos, linkėjo vieni kitiems pasiekti savo tikslų ir įgyvendinti svajones.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px