Vasaros maršrutu po dvarus

zygis knygnesiai 07 19
Žygio dalyviai keliaudami gėrėjosi Zanavykijos ūkininkų laukais. (A. Kriščiūno nuotr.)


Praėjusį šeštadienį bendruomenė „Knygnešiai“ ir Kidulių dvaras surengė žygį „Knygnešių takais. Vasaros maršrutas“.
 
Išbandyti save Knygnešių take panoro didelis būrys žygeivių. Buvo parengti keturi maršrutai: vienas iš jų „Obelų sodas“ – pats trumpiausias, tik 10 km po Kidulių seniūniją. Labiau patyrę žygeiviai rinkosi maršrutus „Dvarų istorijos“ (Gelgaudiškis–Kiduliai–Sudargas), kurio ilgis 29 km, „Nemuno krantas“ ( Kidulių dvaras–Gelgaudiškio dvaras–Kidulių dvaras), kurį pasirinkus teko pėsčiomis nukeliauti 39 km, arba orientacinę trasą po Kidulių seniūniją „Vienišas beržas“.

Žygeivius, apsilankiusius Kidulių ir Gelgaudiškio dvaruose, priėmė ponios, kurios atskleidė net slapčiausias dvarų istorijas. Sugrįžę visi žygio dalyviai ragavo knygnešių sriubos.

Paskutinis, ketvirtasis, pėsčiųjų žygis planuojamas spalio mėnesį. Visuose keturiuose žygiuose dalyvavusiems žygeiviams bus įteikti knygnešio antsiuvai.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px