Bendruomenė žada nenuleisti rankų

bendruomene voveriai 07 19
Nors ir negausiai susirinkę, Voverių bendruomenės centro „Jotija“ nariai žada dirbti, kad  patiems čia geriau būtų gyventi, o susikaupusias problemas žadama spręsti. (L. Poškevičiūtės nuotr.)


Lina POŠKEVIČIŪTĖ

Pirmadienį Voverių bendruomenės centro „Jotija“ surengtame pakartotiniame visuotiniame susirinkime pasikalbėta apie praėjusius metus, išsakyti bendruomenės narių rūpesčiai, apsvarstyti ateities planai.

Susitikus su Voverių kaimo žmonėmis jaučiamas susiskaldymas, nes kai kurie bendruomenės nariai vis dar palaiko anksčiau „Jotijai“ vadovavusius žmones, o prieš dvejus metus išrinktai pirmininkei Andželikai Simokaitytei dar ir dabar nelengva vadovauti.

Pirmiausiai pirmininkė pasidžiaugė bendruomenės nariais, jaunimu, kurie artėjant vasaros sezonui tvenkinyje praplėtė maudymosi vietą. Apskritai Voveriuose yra puikios galimybės turiningai leisti laiką: galima paplaukioti baidarėmis, vandens dviračiais, yra įrengtos tinklinio bei krepšinio aikštelės. Apžvelgdama praėjusių metų veiklą A. Simokaitytė teigė savo pastangas skyrusi tam, kad ir aplinka gražesnė būtų, ir žmonės geriau jaustųsi. Šis siekis atsispindi ir jos veikloje: praėjusiais metais pirmą kartą buvo surengtas Vasario 16-ios minėjimas, bendruomeniečiai jungėsi prie akcijos „Darom“, nors ir negausiai susirinkę, liepos 6 d. giedojo Lietuvos Respublikos himną, surengė puikią kalėdinės eglutės įžiebimo šventę.

Po vienų metų pertraukos, praėjusią vasarą, Voveriuose vyko sporto šventė, kurią surengti padėjo ir Bunikių bendruomenė „Kregždantė“ bei Kidulių seniūnija. Bendruomenės pirmininkė dėkinga šventės rėmėjams: Elenai Gardauskienei, Sauliui ir Kristinai Švilpams, Danutei ir Algimantui Rankauskams, Vidai ir Vitui Zaronskiams, Kristinai Jančaitienei bei būriui entuziastų, prisidėjusių prie jos organizavimo.

Pristatydama finansinę veiklos ataskaitą A. Simokaitytė pasidžiaugė, kad daugiau nei 400 eurų gauta vien už vandens pramogas, surinkti 186 eurai nario mokesčio, tačiau neapsieta ir be išlaidų, o daugiausia lėšų reikia sumokėti už elektrą.

Susirinkimo metu bendruomenė patvirtino vandens turizmo paslaugų kainas. Šiuo metu bendruomenė turi ir gali išnuomoti penkias baidares, tris vandens dviračius bei vieną valtį. Nuo šiol bendruomenės nariai ir kiti Voverių gyventojai, norintys išsinuomoti valtį, vandens dviratį ar baidarę, už valandą mokės du eurus, už dieną – penkis. Atvykstantiems pramogauti svečiams šios paslaugos kainuos atitinkamai 4 ir 15 eurų.

Kaip ir kiekviena bendruomenė, voveriškiai turi savo džiaugsmų ir rūpesčių. Nors iš viso bendruomenėje yra 61 narys, bet 25 asmenys nemoka nario mokesčio, todėl buvo nuspręsta šiuos žmones paraginti kuo greičiau sumokėti mokestį ir įspėti apie galimą pašalinimą iš „Jotijos“.

Dar vieną problemą iškėlė Augustinas Piliutis: bendruomenės pastatas tarnauja ir šarvojimui, ir šventėms, antrame aukšte yra įrengta sporto salė, pastatyti teniso stalai, tačiau pastate nėra vandens. Bendruomenės pirmininkė A. Simokaitytė pažadėjo šį klausimą spręsti pasitelkiant UAB „Šakių vandenys“.

Tas pats bendruomenietis paminėjo, kad atvykstantys žmonės, o galbūt ir vietinis jaunimas, poilsiaudami palieka kalnus šiukšlių. Tokie atvejai paviešinti socialiniame tinkle, pakabinti įspėjantys užrašai. Be to, gyventojai pasigedo iš teritorijos dingusių atliekų konteinerių, todėl apie šią situaciją nuspręsta pasiteirauti Kidulių seniūno Mindaugo Mykolaičio.

Kaip pasakojo bendruomenės nariai, dingus traktoriukui-žoliapjovei, didele problema tapo žaliųjų plotų priežiūra, tad bendruomenės pirmininkė padėkojo Audriui Skinkaičiui, šiuo metu prižiūrinčiam aplinką.

„Taupome kiekvieną surinktą eurą, kad ateityje įsigytume traktoriuką-žoliapjovę“, – teigė bendruomenės pirmininkė. Deja, kol kas bendruomenė negali rašyti projektų, nes neturi paramos gavėjo statuso, anot pirmininkės, yra vilties, kad po metų ir juridiniai reikalai susitvarkys.

Susirinkimas baigėsi naujų narių priėmimu ir planais surengti tradicinę sporto šventę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.