Komandiruotė toliau kaitina aistras

skaizgirys rastas
T. Skaizgirys įteikė raštą, kuriame klausia: „Kokiu pagrindu buvo sudaryta delegacija? Ar rajono žmonės pajus kažkokią ekonominę, kultūrinę ar dvasinę naudą? Ar tai buvo tiesiog atostogos ir geras laikas už mokesčių mokėtojų pinigus?

Asta Saulė ŠULSKYTĖ

Apie nemažo visuomenės dėmesio sulaukusią rajono valdžios atstovų komandiruotę į Sakartvelą jau rašėme, tačiau penktadienį vykusio savivaldybės tarybos posėdžio metu apie ją dar kartą priminė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) Šakių skyriaus pirmininkas Tomas Skaizgirys.

Jis atkreipė dėmesį, kad Sakartvelo Dušeti ir Šakių rajono savivaldybės, pasirašydamos bendradarbiavimo sutartį, sutarė bendradarbiauti kultūros, švietimo ir sporto, sveikatos apsaugos, ekologijos ir kitose srityse, nors tarp delegacijos narių nebuvo nei verslo, nei kultūros, nei turizmo atstovų. Priminsime, kad į komandiruotę vyko meras Edgaras Pilypaitis, administracijos direktorius Dainius Grincevičius bei dviejų skyrių vedėjos – Biudžeto, turto ir strateginio planavimo skyriaus vedėja Egidija Grigaitienė bei Tarybos ir mero sekretoriato vedėja Inga Kanapeckienė.

T. Skaizgirys kėlė klausimus, kokiu pagrindu buvo sudaryta delegacija, ar rajono žmonės pajus kažkokią ekonominę, kultūrinę ar dvasinę naudą ir pan.

„Gal sudaryta delegacija turėjo kilnią misiją  – vežė labdarą sakartvelams ar kitaip padėjo jiems? Ar tai buvo tiesiog atostogos ir geras laikas už mokesčių mokėtojų pinigus?“ – teiravosi tarybos narys.

LVŽS Šakių skyriaus pirmininką domino ir tai, ar yra komandiruotės ataskaita, nes jis norėtų su ja susipažinti. Atkreipė dėmesį, kad dažnai norint spręsti opias socialines, švietimo problemas susiduriama su kliūtimi – finansinių resursų neturėjimas problemoms šalinti.

Nors meras žadėjo tarybos nariui pateikti atsakymą raštu, tačiau situaciją pakomentavo ir iškart po paklausimo. Jis nesupranta, kodėl ankstesnės komandiruotės į kitas šalis nesulaukė tokio dėmesio kaip ši ir čia įžvelgia net žmogišką pavydą, svarsto, gal jo socialiniame tinkle tiesiog per daug gražių Sakartvelo šalies vaizdų buvo...

„Bet tiek jų teikiau sąmoningai“, – aiškina E. Pilypaitis ir priduria, kad Sakartvelas yra mūsų partneriai, jie suinteresuoti sulaukti kuo daugiau turistų, nes ir turi ką parodyti, ir nori tai daryti. Tad, anot rajono vadovo, kaip kitaip atkreipti dėmesį, kaip kitaip tai padaryti, jei nesukeliant baltą pavydą. Beje, esą ateityje administracijai šios kelionės gali būti ir nemokamos, o ir dabar išleista suma „nėra tos išlaidos, kurios išgelbėtų kai kurias įstaigas“. Galima priminti, kad keturių asmenų komandiruotė su bilietais bei dienpinigiais atsiėjo beveik 3 tūkst. eurų.

„Matyčiau perdėtus politinius purslus“, – situaciją apibendrino meras ir priminė situaciją, kai Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką, kuriuo uždraudė šalies oro linijoms vykdyti skrydžius į Sakartvelą po to, kai dėl vieno rusų parlamentaro pasisakymo gruzinų parlamente įsiplieskė protestai.

Beje, prie komandiruotės klausimo buvo grįžta ir po posėdžio vykusios spaudos konferencijos metu, kai meras priminė vienos įstaigos vadovo, konkrečiai – Šakių kultūros centro vadovo Raimondo Januševičiaus, buvusio LVŽS Šakių skyriaus pirmininko, vienos dienos seminarą Palangos viešbutyje, kainavusį beveik pustrečio šimto eurų. Už šią sumą, anot mero, faktiškai išėjo bilietai į Sakartvelą. Jis citavo ir susirašinėjimo su T. Skaizgiriu žinutes, kuriose lyg ir prieita prie išvados, kad taupyti reiktų visose srityse.

„Jeigu jau eisime tokia linkme, tai užsidarome, užsitveriame tvorom, užsikalam langus, nieko nematom, iš nieko nei pavyzdžių imam, nei savo gerosios patirties kitiems išskleidžiam, kas yra labai svarbu“, – teigė E. Pilypaitis.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.