Teks susimažinti etatus valdymo organizavimui

Pritrūkus valdymo lėšų beveik visoms rajono švietimo įstaigoms, specialiai sudaryta komisija iki spalio 15 d. turėjo išsiaiškinti, kiek jos turi etatų ugdymo procesui organizuoti ir valdyti. Apžvelgus situaciją, savivaldybės taryba spalio posėdyje patvirtino jai pateiktus valdymo etatų normatyvus. Kaip paaiškėjo, permainos nuo 2020 m. labiausiai palies mažas mokyklas.

Jei švietimo įstaigoje yra iki 75 mokinių, jos ugdymo proceso organizavimui ir valdymui nuspręsta skirti pusę etato,  nuo 76 iki 120 mokinių – vienas etatas. Pasak rajono savivaldybės vicemero Dariaus Jakavičiaus, nebuvo išskirta, koks tai etatas – mokyklos direktoriaus ar jo pavaduotojo, tai palikta mokyklų vadovų sprendimui.
 
Mokyklose, kuriose mokosi daugiau mokinių, valdymui skiriamas didesnis etatų skaičius. Pavyzdžiui, nuo 401 iki 500 mokinių turinčios mokyklos gali skirti tris valdymo etatus, o nuo 601 ir daugiau mokinių – keturis etatus. Tad kai kuriose didžiosiose mokyklose, vicemero teigimu, niekas nesikeis – liks toks pat valdymo etatų skaičius, kaip ir buvo, išskyrus Šakių „Varpo“ mokyklą, kuri turėjo keturis valdymo etatus ir 0,75 etato Siesartėnų skyriuje. Kadangi mokyklų skyriai, kuriuose mokosi mažiau nei 50 mokinių, ugdymo proceso organizavimui ir valdymui galės turėti tik 0,25 etato, tad „Varpas“ turės valdymą susimažinti puse etato.

„Mažoms mokyklos reikės priimti radikalius sprendimus. Gal jie ir labai skausmingi, bet mes tik vykdom sprendimus, kuriuos prieš metus priėmė Vyriausybė“, – paaiškino D. Jakavičius.

2018 m. liepos 11 d. Vyriausybės nutarimu vienam mokiniui, besimokančiam pagal bendrojo ugdymo programas, patvirtintas 0,8266 ugdymo reikmių koeficientas arba 143 eurai metams. Šios lėšos naudojamos vadovaujančių darbuotojų darbo užmokesčiui ir socialinio draudimo įmokoms.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px