Kalėdos vaikams džiaugsmingos, o paukščiams – sočios

lesykleles
Sintautiškių rengiamai akcijai „Gerumo lesyklėlė paukščiams“ pagaminta apie 50 lesyklėlių. Šia akcija labiausiai džiaugėsi vaikai. D. Pavalkio nuotr.


Graži idėja šiuo ypatingu šventiniu laikotarpiu džiaugsmą padovanoti ne tik vaikams, bet ir paukščiams virto kūnu – apie penkiasdešimt lesyklėlių, kurias gamino sintautiškiai, papuošė Sintautų kultūros centro aikštėje stovinčią Kalėdų eglę bei greta augančius medžius.
 
Idėja surengti akciją „Gerumo lesyklėlė paukščiams“ kilo Sintautų kultūros centro kultūrinių renginių organizatorei l.e. direktorės pareigas Erikai Bingelienei. Anot jos, norėjosi ir eglutę miestelyje papuošti kitaip, ir bendruomenę į tą procesą įtraukti, ypač mažuosius sintautiškius.
Į šią iniciatyvą įsijungė ne tik šeimos, bet ir Sintautų vaikų darželis, mokykla, seniūnija, ŽŪK „Sintautų pienas“, medienos apdirbimo įmonė „Mediresta“, netgi Šakių 205 kuopos kariai savanoriai. Jau vien darželinukai kartu su tėveliais padarė 26 lesyklėles.

Ir štai vėjuotą ir žvarboką praėjusio penktadienio vidurdienį nešini lesyklėmis vaikai ir suaugusieji, rinkosi į Sintautų kultūros centro aikštę. Kalbinti mažieji tvirtino, kad daugelis lesyklėlę gamino kartu su tėveliais. Kiek kūrybos, fantazijos, širdies į jas įdėta! Vienos didesnės, kitos mažesnės, jei vienų stogelis tradicinis, tai, žiūrėk, kitos – iš medžio žievės. Ant daugelio lesyklėlių mažieji meistrai net vardą užrašė ar kalėdinę puošmeną uždėjo.

„Nesitikėjau, kad atsiras tiek dag entuziastų. Pradėjus plūsti lesyklėlėms į kultūros centrą, tyliai džiaugiausi ir aikčiojau nuo to, kaip rimtai jūs pažiūrėjote į šią akciją: lesyklėlės tokios išjaustos, išmylėtos ir individualios. Kiekviena vis kitokia ir skirtinga“, – kalbėjo E.Bingelienė.

Vaikai ir suaugusieji, Kalėdų Zuikio pakviesti, čiupo savo lesyklėles ir mažesnes kabino ant eglės, o didesnes į greta aikštės augančius medžius. Kabino ne tuščias, bet pripiltas lesalo, kurio parūpino vietos ūkininkai.

Kultūros centro darbuotojai žadėjo pasirūpinti, kad iki pavasario paukščiams lesalo netrūktų, bet kvietė ir mažuosius lesyklėlių gamintojus nepamiršti apsilankyti aikštėje ir atsinešti po trupinį, kad lesyklėlės niekad nebūtų tuščios.
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.