Pašalino grėsmingai pasvirusią šimtametę eglę

nupjauta egle
VĮ Valstybinių miškų urėdijos Šakių regioninio padalinio darbininkams teko imtis pjūklo, kad pašalintų šalia pėsčiųjų tako, vedančio prie Lekėčių šaltinio, augusią ir pavojingai pasvirusią eglę. VMU nuotr.


Praėjusią savaitę prie Lekėčių šaltinio miškininkai ėmėsi neeilinės užduoties – pašalino šimtmečius čia augusią ir pavojų lankytojų saugumui kėlusią eglę.
 
Lekėčių šaltinį, esantį Lekėčių girininkijoje,  Valstybinių miškų urėdijos Šakių regioninio padalinio vadovas Gintaras Bacevičius įvardija kaip vieną labiausiai lankomų rekreacinių objektų rajone. Dėl šios priežasties miškininkai ne tik intensyviau prižiūri aplink esančią teritoriją, bet turi užtikrinti ir lankytojų saugumą. Žmonių ir pėsčiųjų tako saugumui jau kuris laikas grėsmę kėlė pasvirusi šimtametė eglė, kurią bet kurią akimirką galėjo parversti smarkūs vėjai. Dėl to į seniūniją ir girininkiją yra kreipęsi ir patys gyventojai. Žmonės pastebėjo, kad medis pavojingai palinkęs virš tako, kuriuo nuolat vaikščiojama. Reaguodami tiek į gyventojų prašymą, tiek į tai, kad pastaruoju metu itin dažnai siaučia smarkūs vėjai, Šakių regioninio padalinio darbuotojai pavojingą medį pašalino, o šaltinis vėl laukia čia mielai užsukančių lankytojų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.