Rangovų neatsakingumas kainuoja daug nervų

cikana seniunai
Lukšių seniūnas Vidas Cikana ėmėsi pats prižiūrėti įmonės „Terebro“ darbuotojus, kurie miestelyje atlieka nuotekų tinklų rekonstrukcijos darbus, nes šie, ne tik šio seniūno vertinimu, dirba neatsakingai ir sukelia nepatogumų gyventojams. D. Pavalkio nuotr.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Nuotekų tinklų rekonstrukcija Lukšių miestelyje nevyksta taip sklandžiai, kaip norėtųsi miestelio gyventojams, seniūnijai, darbų užsakovams UAB „Šakių vandenys“, nes sklandų bendradarbiavimą apsunkina rangovų neatsakingumas ir atsainiai atliekami darbai. Pastaruoju metu lukšiečiams kantrybės taurę perpildė ne tik rangovų UAB „Terebro“ sugadinti privatūs sklypai, bet ir ant šaligatvio parkuojama technika.

Prieš porą dienų klausimą, kas vyksta Lukšiuose Nemuno gatvėje, socialiniuose tinkluose kėlė patys miestelio gyventojai. Čia žmonės dalinosi nuotraukomis, kuriose ant  pėsčiųjų tako stūkso paliktas didžiulis inžinerinis mechanizmas, kuriuo rangovai, atlikdami miestelio nuotekų tinklų rekonstrukcijos darbus, gręžia žemę. Įrenginys, anot gyventojų, ne tik trukdė žmonėms eiti šaligatviu, bet tamsoje kėlė pavojų, nebuvo nei aptvertas, nei kitaip pažymėtas.

Apie rangovų įmonės aplaidumą seniūnų pasitarimo metu prakalbo ir Lukšių seniūnas Vidas Cikana.

„Su ta nuotekų tinklų rekonstrukcija yra problemų Lukšiuose. Rangovai vasarą nieko nedarė, o paskui, kai prasidėjo šlapiasis periodas, patvino pasiesartys, ėmė kasinėti, sugadino šalia esančius žmonių sklypus. Žmonės buvo jau įsiutę dėl tokio rangovų elgesio, teko kištis, kviestis ir UAB „Šakių vandenys“ atstovus kalbėtis, tartis, kaip bus toliau, nes žmonės jau ketino kreiptis į televiziją“, – aiškino V. Cikana.

Anot seniūno, su rangovais „neina suvaldyti situacijos“, nes jie atsivežę techniką užstato ant pėsčiųjų takų, pilasi smėlį „kur papuola“, nepaiso nieko. Lukšių seniūnui antrino ir Šakių seniūnas Dalius Jasevičius, kuriam taip pat dabar „reikia turėti reikalų“ su ta pačia įmone, nes tie patys rangovai ir Šakiuose vykdo nuotekų tinklų rekonstrukcijos darbus. Šakių seniūnas pritarė, kad rangovai labai neatsakingai ir atmestinai dirba, yra labai netvarkingi.

Administracijos direktorius Dainius Grincevičius seniūnams patarė bendrauti su techninę priežiūrą atliekančia UAB „Sweco Lietuva“, kuri turėtų prižiūrėti rangovų darbus. Tačiau V. Cikana sako, kad „nėra ką su jais kalbėti“, nes seniūnas pats matė, kaip rangovai dirba.

„Jeigu vienur daro, tai kitur gadina. Mačiau, kaip jie trinkeles tas deda, t.y. atstato gerbūvį – vienur deda, o šalia gadina esančią teritoriją, nes neranda sprendimo, kur geriau privažiuot. Pilnos pakelės visko priversta. Ėmiau pats jiems koordinuoti ten, ką kur daryt, nes kitaip su jais neina“, – dalinosi patirtimi V. Cikana.

Pasak Lukšių seniūno, jis ne tik ėmė kalbėtis su rangovais, bet išsikvietė ir projekto darbų užsakovus, t.y. „Šakių vandenys“ atstovus, kurie ir užsakė darbus bei vykdo nuotekų tinklų rekonstrukcijos projektą Lukšiuose. Tiek Lukšių seniūnas, tiek bendrovės direktorius Kęstutis Vilkauskas sako, kad su rangovų atstovais nuolatos kalbama ir jiems „pirštu bedama“ į su jų įmonės darbu susijusias problemas. Anot K. Vilkausko, ši rangovų įmonė iš tiesų labai neatsakinga, jau nekalbant apie tai, kad vėlavo pradėti darbus pernai vasarą, o šįmet dėl vėlavimo prašo pratęsti sutartį, nes nespėjo visko laiku padaryti. Pasak K. Vilkausko, jiems tenka kiekvieno susitikimo metu rangovams dėl jų darbų pareikšti įvairių pastabų, tačiau situacija negerėja, darbas vis tiek nevyksta taip sklandžiai, kaip norėtųsi. Tačiau direktorius viliasi, kad įmonė baigs Lukšiuose darbus iki vasaros, nes sutartis pratęsta iki gegužės mėnesio.

Tiesa, „Draugui“ su minimos bendrovės atstovais susisiekti ir jų pačių pozicijos išklausyti nepavyko.

Anot „Šakių vandenų“ direktoriaus, Lukšiuose nuotekų tinklai pagal šį projektą turi būti rekonstruojami ne tik Nemuno gatvėje, bet ir A. Tatarės ir Draugystės gatvėse, kur iš viso bus rekonstruota kilometras nuotekų surinkimo tinklų. Tiesa, direktorius pritaria, kad susitikimas su Lukšių seniūnu aptariant projektą buvo naudingas ir jų bendrovei, nes seniūnas davė visai gerų pastabų, kur dar reikėtų įgyvendinant projektą kažką pataisyti, įrengti racionaliau. Anot K. Vilkausko, menkos korektūros detalės įgyvendinant projektą yra padaromos, atsižvelgiant į situaciją, o Lukšių atveju buvo netgi naudingos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.