Džiaugiasi būsimu asfaltu

sodu susirinkimas
Sodininkų bendrijos ,,Draugystė“ valdybos pirmininkas Edmundas Kučiauskas pristatė metinę bendrijos ūkinę ir finansinę veiklos ataskaitas, sodininkai aptarė ir kitus rūpimus klausimus – vienas jų, kaip bendromis jėgomis naikinti šliužus. D. Pavalkio nuotr.


Praėjusio penktadienio popietę susirinkę sodininkų bendrijos ,,Draugystė“ nariai aptarė savo reikalus, pagaliau buvo išgirsta džiugi žinia – Draugystės 3-iosios kelias bus išasfaltuotas.
 
„Eilę metų buvo daromi mūsų bendrijos žygiai į savivaldybę. Pagaliau sulauksime asfalto Draugystės 3-iojoj gatvėj, galbūt rudenį prasidėtų darbai“, – informavo susirinkusius bendrijos valdybos pirmininkas Edmundas Kučiauskas.

Pirmininkas, apžvelgdamas metinę bendrijos ūkinę ir finansinę ataskaitas, paminėjo, kad praėjusiais metais daugiausiai surinktų lėšų panaudota kelių tvarkymui, anot jo, buvo atvežta 200 tonų žvyro, kuriuo buvo pažvyruotos visos bendrijos gatvės. Pirmininkas sakė, kad žvyro dar likę, todėl gyventojai gali patys savo iniciatyva užpilti atsiradusias duobes.

Keltas ir mokesčio surinkimo klausimas, anot E. Kučiausko, jis surenkamas beveik 80 proc., deja, yra nuolatinių skolininkų. Svarstyta ir dėl mokesčio dydžio, siūlyta palikti 15 eurų už pilną sklypą, 10 už nepilną, tačiau sprendimus bendrija priims per pakartotinį susirinkimą.

Sodininkams vis dar aktualus atliekų tvarkymo klausimas, kalbėjusieji pasakojo, kad vos prie konteinerių apsitvarko, tuoj pat privežama statybinių atliekų, baldų, nors prie konteinerių ir kameros įrengtos. Sodininkai taip pat laukia, kada teritorijoje bus įruoštos dvi komunalinių atliekų konteinerių aikštelės.

„Šiais metais kaip niekad daug šliužų, tikra jų invazija. Reikia galvoti apie bendras priemones, kaip juos naikinti. Yra ir apleistų sklypų, kuriuose jie ypač veisiasi. Informuokite mane, jei matote tokius sklypus, paraginsiu apsipjauti“, – sakė E. Kučiauskas ir informavo, kad rado vieną priemonę naikinti šliužams, ji atsieitų 200 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.