Pastatams vaiduokliams atėjo galas

pastatai griauti
Iki šių metų pabaigos turėtų būti nugriauti ne tik Šakių ligoninės teritorijoje esantys ir prieš devynerius metus avariniais pripažinti pastatai, bet ir miesto centre esantis nenaudojamas viešasis tualetas. D. Pavalkio nuotr.


Šakių ligoninės teritorijoje esantys pastatai dar 2011 m. buvo pripažinti avarinės būklės, nereikalingi ir juos rekomenduota nugriauti. Atrodo, kad pagaliau ši rekomendacija bus įgyvendinta ir vietoj nugriautų pastatų atsiras automobilių stovėjimo aikštelė.

Savivaldybės administracijos direktorius Dainius Grincevičius patikslino, kad iš viso turėtų būti nugriauti trys pastatai: ligoninės teritorijoje pūpsantis buvęs vaistinės pastatas, pastatas, stovintis po Vaikų ligų skyriaus langais, bei viešasis tualetas miesto centre. Vietoj nugriautos vaistinės iškart bus formuojama automobilių stovėjimo aikštelė,

apie kurios būtinumą irgi kalbama ne vienerius metus.

„Bus suformuota kieta danga, o paskui bortelius užsidės ir asfaltu pasirūpins pati ligoninė“, – sakė D. Grincevičius.

Vienas iš pastatų statytas 1960 metais, kitas – metais vėliau. Abu pastatai jau daugybę metų nenaudojami, yra avarinės būklės. Viešasis miesto tualetas irgi jau ne vieneri metai neeksploatuojamas, šlapiuoju metu laiku yra apsemiamas, daugelio sarkastiškai vadinamas miesto gėda, istoriniu paveldu ir pan. Greta jo 2017-ųjų pavasarį buvo pastatytas mobilus viešasis tualetas-konteineris.

Pasak savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjo Arvydo Šlėderio, verčiamasi per galvą, kad pastatai vaiduokliai pagaliau dingtų nuo žemės paviršiaus. Nors sutartis dar nepasirašyta, tačiau visos sąlygos įmonei žinomos ir aptartos, pastatai pagal sutartį turėtų būti nugriauti iki naujųjų metų. Darbams atlikti prireiks maždaug 35 tūkst. eurų. Sutartį ketinama pasirašyti su UAB „Alkuras“.

Nugriovimo laukia ir Šakių mieste priešais paštą stovintis žalias medinis pastatas, tačiau šiame griovimo etape, kaip patikslino A. Šlėderis, šis pastatas nedalyvauja. Tuo bus užsiimta vėliau. Be to, už nugriovimą pasiūlyta suma administracijai pasirodė per didelė, siekiama, kad pastatą nugriovus būtų sutvarkyta ir teritorija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.