Kokie vardai pernai rajone buvo populiariausi?

Prasidėjus naujiems metams dirstelkime, kokiais vardais tėvai rajone pernai vadino savo atžalas ir kokie vardai buvo populiariausi. Lyginant kelerius paskutinius metus, vyriškų vardų populiarumo neužleidžia ir ankstesniais metais vienas populiariausių Mato vardas, o ankstesniųjų metų populiariausi moteriški vardai nesikartoja – yra naujų favoritų.

Pernai rajone populiariausi buvo Kajaus bei Mato vardai, kuriais pavadinta po penkis naujagimius. Tiesa, Mato vardas tarp favoritų buvo ne vienerius metus – juo daugiausiai berniukų pavadinta 2019-aisiais, 2017-aisiais, 2015-aisiais. Beje, šis vardas išrinktas ir tarp populiariausių dešimtmečio vardų – nuo 2010-ųjų iki 2020-ųjų pirmojo pusmečio Lietuvoje Mato vardas suteiktas daugiau kaip 4,6 tūkst. berniukų.
 
Nuo favoritų pagal statistiką nedaug atsilieka ir Jono bei Roko vardai, kuriais praėjusiais metais rajone pavadinta po keturis berniukus. Po tris kartus registruoti Ajaus, Armando, Domo (dukart suteiktas ir nesutrumpintas Domanto vardas), Dovydo, Luko, Gabrieliaus vardai. Po dukart suteikti Ąžuolo, Dominyko, Pijaus, Jokūbo vardai.

Užpernai populiariausas Lėjos vardas 2020-aisiais rajone registruotoms naujagimėms buvo suteiktas tris kartus, tiesa, dar viena mažylė pavadinta nelietuviškos rašybos vardo variantu – Leja. Pernai rajone tarp mergaičių vardų populiariausi buvo Austėjos, Gabijos, Iglės, Kamilės vardai, kurie suteikti po keturis kartus. Po tris kartus mergaitės pavadintos Atėnės, Urtės, Adelės, Viltės (šis vardas ypač populiarus buvo 2018 m. – tada jis suteiktas 12 mergaičių) vardais. Po du kartus registruoti Paulos, Tėjos, Danielės, Tajos, Mėjos, Melisos, Luknės, Dorotėjos vardai.

Ne pirmus metus rajone registruotiems naujagimiams suteikiami nelietuviški vardai. Galima spėti, kad tam įtakos turi tai, jog čia registruojami užsieny gimę mažyliai. Tarp tokių vardų galima paminėti Adrian Dahen, Daniel, Amelia, Maryam, Maya, Meilee, Jason, Elea, Ella, Erlando, Victoria. Tiesa, nevengiama vadinti ir užsienietiškų vardų sulietuvintais variantais, pavyzdžiui, Nokoleta, Helena, Jazmina, Klara, tačiau tokių vardų mažuma. Yra ir įdomiau skambančių, ne tokių dažnų vardų – tokių kaip Eila, Estina, Otaris, Aivija, Arta, Eimilė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.