Priėmė naujus sprendimus dėl saugumo priemonių S. Banaičio gatvėje

saugaus eismo del banaicio g2
Atsižvelgiant į tai, jog Šakių S. Banaičio 3-uoju numeriu pažymėto daugiabučio namo gyventojai turi per mažai prie savo namo automobilių stovėjimo vietų, savivaldybės Eismo saugumo komisija nusprendė dar kartą pakeisti eismo saugumo priemones šioje gatvėje kad žmonės galėtų bent jau naktį arčiau namų laikyti savo automobilius.

Rita PLAUŠINAITYTĖ-ŠERKŠNIENĖ

Trečiadienį savivaldybės Eismo saugumo komisija virtualiame posėdyje vėl sprendė Šakių miesto S. Banaičio gatvės gyventojams svarbius klausimus. Posėdžio rezultatas toks, kad galų gale nuspręsta pakeisti kai kuriuos eismo saugumo ženklus ir atsisakyta minties šioje gatvės atkarpoje daryti vienpusį eismą.

Kalbėdami apie eismo saugumo priemonių įdiegimą arba jau esamų priemonių pakeitimą, komisijos nariai į posėdį pasikvietė ir kelis daugiabučių namų, pažymėtų 3-iuoju bei 4-uoju numeriais, atstovus, kad šie išsakytų savo lūkesčius ir problemas. S. Banaičio 3-iojo daugiabučio namo pirmininkas Gintaras Dubickas sako, jog šioje gatvėje yra daug problemų, ypač ties įvažiavimu iš Šaulių gatvės, kada sustatyti automobiliai prie sankryžos, o dėl to įsukančioms mašinoms sunku prasilenkti, reikia „palaukimo salelės“. Vėliau policijos atstovas Romualdas Bagdonas pastebėjo, jog Kelių eismo taisyklėse yra apibrėžti atstumai, kurių reikia laikytis nuo sankryžos parkuojant automobilius, o tokios kaip „palaukimo“ vietos Kelių įstatyme iš viso nėra.  

Komisijos pirmininkas, savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vedėjas Arvydas Šlėderis sako, jog buvo minčių, kad šioje gatvės atkarpoje pro daugiabučius daryti vienpusį eismą. Tačiau, visiems komisijos nariams apsvarsčius šį klausimą ir pasikalbėjus su abiejų minėtų daugiabučių atstovais, prieita prie išvados, kad šioje gatvėje organizuoti vienpusį eismą nėra prasmės. Tačiau komisija vieningai pritarė idėjai, kad prie 4-uoju numeriu pažymėto daugiabučio namo reikia sužymėti automobilių stovėjimo vietas, nes dabar automobilius žmonės stato kaip papuola.  

S. Banaičio gatvėje yra įrengtas ženklas „Gyvenamoji zona“, o prieš porą savaičių prie pėsčiųjų tako atsirado ir ženklas „Pėsčiųjų takas“. Būtent šis ženklas sukėlė didelį ažiotažą, o komisija ėmėsi svarstyti, ar vis dėlto nevertėtų jo nuimti ir pakeisti kitu, kuris aiškiai nurodytų, kada čia galėtų parkuoti gyventojai. Situacija po tokio sprendimo išsispręstų paprastai – dieną stovėti, kur pėsčiųjų takas atitvertas guminiais borteliais, būtų draudžiama, bet naktį parkuoti būtų galima. Tai ypač aktualu S. Banaičio 4-uoju numeriu pažymėtam namui, kuris neturi automobilių stovėjimo aikštelės, tik kelias vietas šalia namo. Tiek šio namo, tiek aplinkinių namų gyventojai buvo įpratę parkuoti pačioje S. Banaičio gatvėje, guminiais borteliais atskirtame pėsčiųjų take. Taigi komisija priėmė sprendimą, kad „Pėsčiųjų tako“ ženklo bus atsisakyta, o vietoje jo atsiras ženklas „Stovėti draudžiama“ su papildoma lentele, ant kurios bus aiškiai nurodytas laikas, kada parkuoti negalima.

Komisija buvo gavusi prašymą ir iš 3-iojo šios gatvės daugiabučio namo gyventojų, kad šiems būtų leista savo lėšomis ir pastangomis įsirengti draudžiamąjį ženklą, pažymėtą numeriu 303, kuris neleistų ne šio namo gyventojams statyti automobilius jų automobilių stovėjimo aikštelėje. Namo bendrijos pirmininkas G. Dubickas sako, jog namo gyventojai to prašo ne atsitiktinai, nes jie jau pradėjo procedūrą ir nori įsigyti (pirkti ar nuomotis) šį sklypą, kurį žada įsiteisinti kaip privačią teritoriją. Pirmininkas sako, jog svetimų namų gyventojai nevalo jų aikštelės, automobilius parkuoja „bet kaip“, užimdami po kelias vietas, todėl jų namo gyventojai nori, kol vyks teisinės procedūros, o aikštelė dar nėra jų nuosavybė, pasistatyti minėtą ženklą.

Tokiems G. Dubicko pasakymams paprieštaravo priešingoje pusėje esančio 4-ojo namo atstovė Birutė Klimaitienė, kuri pastebėjo, jog jų namo gyventojai visada nuvalo aikštelę, o parkuoja todėl, kad neturi kur statyti mašinų. Be to, anot moters, aikštelėje mašinas palieka ir į mokymus atvykę savanoriai iš kitų miestų, ir svečiai.

Šio namo gyventojų pageidavimo įsirengti čia draudžiamąjį ženklą Eismo saugumo komisija netenkino, o komisijos pirmininkas A. Šlėderis pabrėžė, kad komisija turi matyti visų gyventojų, o ne vieno namo  interesus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.