Džiaugsmas jaunimo politikoje lyg trumpam užsukęs svečias

Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vykdo jaunimo politikos (JP) vertinimą savivaldybėse. Šakių rajono jaunimo politika 2020 metais užėmė 19–20 vietą. Jaunimo reikalų taryba šiuo įvertinimu džiaugiasi, tačiau nuogąstauja, ar tokią poziciją pavyks išlaikyti dar ilgai.

2020 m. JP vertinimas apima keturias sritis: darbą su jaunimu, atstovavimą jaunimo interesams, jaunimo savanorišką veiklą bei JP veiklos sričių administravimą. Šakių rajono jaunimo politika 19–20 vietą (iš 60) dalijasi su Raseinių rajonu.
 
„Turime tik vieną jaunimo darbuotojo etatą, todėl ateityje mus aplenks visos žemiau esančios savivaldybės, kurios bent kiek galvoja apie jaunimo užimtumą. Manau, kad turėtume apie tai pagalvoti, įsteigti dar vieną etatą mobiliam darbui su jaunimu, jis apimtų didesnę dalį seniūnijų. Šiuo metu turime 14 seniūnijų ir tik vieną mobilią komandą. Rudenį derėtų aptarti šį klausimą plačiau, nes kol kas dardame žemyn“, – perspėja savivaldybės administracijos jaunimo reikalų koordinatorė Danutė Jurgutienė.

Kaip priduria Jaunimo reikalų tarybos pirmininkas Martinas Eimutis, reitingai yra reitingai, tačiau svarbu, jog yra poreikis.

„Jaunimo srityje – sąstingis. Šakių atviram jaunimo centrui greitu metu sukaks aštuoneri metai, o mes vis dar esame tame pačiame lygyje – turime tik vieną darbuotoją. Reikėtų drąsiau kalbėti apie plėtrą. Ateinantys metai paskelbti jaunimo metais – tai būtų puiki dovana jaunimui – dėmesys bei paslaugų kokybės pagerinimas“, – sako Šakių atviro jaunimo centro vadovė Judita Ambrasienė.

Vicemeras Darius Jakavičius palaiko šią idėją, pastebi, jog jaunimo užimtumo didinimas galėtų būti vienas iš būdų sulaikyti jaunimą Šakiuose, sustabdyti jaunimo vidinę migraciją.

„Kadangi traukiasi švietimo įstaigos, greitai nebeliks skyrių, mažės ir savivaldybės išlaikomų etatų skaičius, todėl galėsime pagalvoti apie stipresnę jaunimo politikos plėtrą“, – Jaunimo reikalų tarybos posėdžio metu kalbėjo vicemeras.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.