Šakiečiams grąžinta per 2 milijonus eurų gyventojų pajamų mokesčio

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija ( Kauno AVMI) informavo, kad šiais metais daugiau nei 9 tūkst. rajono gyventojų, kurie laiku ir teisingai pateikė pajamų deklaracijas, buvo grąžinta per 2 mln. eurų gyventojų pajamų mokesčio (GPM) permokų.
 
Patikslinę savo pajamų mokesčio deklaracijas, dar 261-as rajono gyventojas susigrąžintų beveik 66 tūkst. eurų GPM permokų.

„Jei gyventojai iki šios dienos dar nesulaukė GPM permokos, jie turėtų pasitikrinti, ar Elektroninio deklaravimo sistemoje nėra gavę pranešimo (skiltyje „Pranešimai“) apie tai, kad turi patikslinti deklaracijos duomenis ar pateikti papildomus dokumentus“, – aiškina Kauno AVMI viršininkė Judita Stankienė.

Teisingai deklaravę pajamas už visus privalomus laikotarpius gyventojai gali susigrąžinti permokas už praėjusius penkerius metus. Pavyzdžiui, už 2019 m. beveik 28 tūkst. šalies gyventojų dar galėtų susigrąžinti 6 mln. eurų GPM. Tik reikia atminti, jeigu gyventojas yra skolingas valstybei, mokesčių permoka pirmiausiai yra padengiama jo mokesčių skola ir grąžinamas tik skirtumas.

Šiais metais daugiausia permokų, apie 76 proc., gyventojai susigrąžino dėl pritaikyto per mažo neapmokestinamojo pajamų dydžio. 15 proc. permokų sudarė už praėjusiais metais mokėtas gyvybės draudimo įmokas, 4 proc. – už studijas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.