Seniūnai nenori kapines prieš Vėlines užversti medžiais

Šį rudenį seniūnai vėl pateikė prašymus, kiek jie pageidautų pašalinti avarinių medžių savo seniūnijose. Šiems darbams atlikti savivaldybė darbus nupirko iš MB „Arbora“, bet patys seniūnai pageidauja, kad įmonė dar neskubėtų kai kur rėžti medžius.
 
Iš viso rajone šiais metais suplanuota nupjauti 55 medžius ir 29 apgenėti. Konkursą laimėjusi MB „Arbora LT“ rajono seniūnijose pavasarį darbuotis nepradėjo, nes intensyviausiu laukinių paukščių veisimosi laikotarpiu nuo kovo 15 d. iki rugpjūčio 1 d. draudžiama medžius kirsti ir genėti. Medkirčiai į seniūnijas susiruošė važiuoti spalį, tačiau prieš šį ketinimą sukilo seniūnai – jie jokiu būdu nenori, kad avariniai medžiai būtų šalinami kapinėse spalio pabaigoje, o ypač paskutinę savaitę prieš Vėlines. Savivaldybės Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus specialistai pakvietė rangovų atstovą į seniūnų susirinkimą, kad susiderintų datą, kada ir kaip pageidauja atlikti šiuos darbus seniūnijose. Ūkio, architektūros ir investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Kristina Juodvalkienė sako, jog sutartis su rangovais galioja iki lapkričio 1 dienos, o jos pratęsti ar atidėti teisiškai nėra įmanoma, tad pats medžių šalinimo įkarštis turėtų vykti būtent spalio mėnesį. Po ilgų diskusijų su rangovais ir seniūnais galų gale buvo prieita prie išvados, kad paskutiniąją spalio savaitę medžiai kapinėse šalinami nebus, bet po Vėlinių bus darbai tęsiami ir kapinėse. Seniūnai sako, jog avarinių medžių yra visur, ne tik kapinėse, tad rangovams šiuo laikotarpiu bus ką veikti.

Kalbant apie medžių šalinimą pasisakė ir Slavikų seniūnas Valdas Dumčius, kuris perdavė gyventojų nuogąstavimus, kad šįmet rangovai neaplenktų Slavikų civilinių kapinių. Pernai savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusi UAB „Aplinkos darbai“ aplenkė Slavikus – visose seniūnijose avariniai medžiai buvo pašalinti, bet Slavikų seniūnija taip ir liko nieko nepešusi. Dėl to nepasitenkinimą kėlė patys vietos gyventojai. Pernai buvusi rangovų įmonė turėjo kapinėse nupjauti du ąžuolus, trečią apgenėti, taip pat pašalinti ir keturis maumedžius. Seniūnas tikisi, kad šįmet pernykštis scenarijus nepasikartos, o rangovai galbūt pradės darbuotis nuo Slavikų krašto, kad ir vėl nepaliktų juos ant ledo.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.