Iš bendruomeniečių tikisi daugiau iniciatyvos

Išdagų bendruomenės centras atsinaujina, visuotiniame-rinkiminiame susirinkime išrinkta nauja pirmininkė – prie bendruomenės vairo stojo Rasa Kopicė. Taip pat išrinkta ir nauja penkių narių valdyba.

Išdagų bendruomenės centras įkurtas 2003 metais, jam ilgus metus vadovavo Lidija Mykolaitienė. Bendruomenė parengė ir įgyvendino ne vieną projektą, bet pastaruoju metu veikla buvo šiek tiek sustojusi. Visgi bendruomeniečiai nutarė rankų nenuleisti ir ieškoti naujo, iniciatyvaus bendruomenės vadovo. Dar spalį įvykusiame visuotiniame-rinkiminiame susirinkime bendruomenės vairas buvo  patikėtas R. Kopicei, kuri Išdaguose gyvena daugiau nei 20 metų.
 
„Šios pareigos buvo man netikėtos. Bendruomenės centro narė esu neseniai, nors gyvenu Išdaguose jau daug metų, netgi tame pačiame name, kur yra bendruomenės centro patalpos. Anksčiau dirbau parduotuvėje, žmonės mane pažįsta. Vėliau keičiau specialybę ir darbą, šiuo metu dirbu Šakių vaikų globos namuose socialinio darbuotojo padėjėja“, – apie save pasakoja R. Kopicė.

Pasiteiravus apie veiklos planus, kodėl sutiko imtis šių pareigų, moteris kalbėjo, kad taip greitai kažką keisti nesiims, reikia laiko.

„Viena tikrai nieko nepadarysi, padėti žadėjo ir buvusi bendruomenės centro pirmininkė Lidija bei bendruomenės narys Vidmantas Mykolaitis, kurie liko ir valdyboje“, – sakė naujoji bendruomenės vadovė bei pridūrė, jog tikisi didesnio aktyvumo bendruomenės gyvenime ir iš pačių išdagiškių.

Po truputėlį atnaujinamos ir veiklos. Spalio 31 d. vyko piešinių bei šviečiančių moliūgų Helovino konkursas vaikams ir jaunimui. Prizinių vietų nugalėtojams įteiktos dovanėlės. Šviečiantys moliūgai buvo eksponuojami Išdagų aikštėje.

„Ruošimės Kalėdų šventėms, kol kas planų nenoriu išduoti“, – mintimis dalijosi pašnekovė.

R. Kopicė pasidžiaugė, kad kai kurie išdagiškiai tvarkosi ne tik savo aplinką, savo kiemą, bet ir viešąsias erdves.

„Be abejo, žmonės skundžiasi dėl apšvietimo, netvarkingų šaligatvių plytelių. Vieni mato pliusus, kiti tik minusus. Na, o aš pabandysiu imtis šitos veiklos, jei jau patikėjo man, pasitikėjo. Manau, jeigu ir patys žmonės bendruomenės veikloje dalyvaus, tai bendruomenės centras ir gyvuos. O perimti pareigas, manau, visada gali ir kitas“, – svarstė išdagiškė patikslindama, kad šiuo metu Išdagų bendruomenės centras vienija 20 narių.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.