Laiko gyvūnų suženklinimui – vis mažiau

gyvunu zenklinimas
Iki gegužės 1 d. visi šunys, katės ir šeškai privalo būti suženklinti, o už nesuženklintus augintinius jų savininkams gali grėsti ir baudos. D. Pavalkio nuotr.


Iki gegužės 1 d. visi šunys, katės ir šeškai privalo būti suženklinti, tad laiko tai dar nepadariusiems lieka vis mažiau. Socialinės paramos skyrius primena, kad socialiai remtini asmenys bei gyvūnų globėjai, laikantys šunis, kates bei šeškus, atvestus iki 2021 m. gegužės 1 d., gali gauti kompensaciją už ženklinimo mikroschemomis bei registracijos Gyvūnų augintinių registre (Augintinių registras) paslaugą.
 
Kompensuojama ne daugiau kaip 15 Eur (įskaitant PVM) už vieno gyvūno augintinio ženklinimo ir registravimo paslaugas. Į šią sumą įskaičiuota gyvūnui augintiniui ženklinimo metu įvestos mikroschemos kaina bei išlaidos, patirtos už suteiktas gyvūno augintinio ženklinimo ir registravimo paslaugas.

Kai gyvūnai paženklinti ir užregistruoti nuo 2021m. gegužės 1 d. iki 2021 m. gruodžio 31 d., prašymą dėl kompensacijos Nacionalinei mokėjimo agentūrai (NMA) teikia socialinės pašalpos gavėjas ar gyvūnų globėjas, o kai gyvūnai yra paženklinti ir užregistruoti nuo 2021 m. gruodžio 31d. iki 2022 m. gegužės 1 d., prašymą dėl kompensacijos NMA teikia Paslaugos teikėjas. Prieš kreipdamasis į jį socialinės pašalpos gavėjas turi turėti pažymą, patvirtinančią pašalpos skyrimą.

Numatyta, kad katės, šunys ir šeškai turi būti paženklinti per 4 mėnesius nuo jų atvedimo, bet ne vėliau kaip iki perdavimo kitam savininkui. Gyvūnų augintinių veisėjai visus savo laikomus bei veisiamus šunis, kates ir šeškus privalėjo suženklinti iki 2021 m. rugsėjo 1 d. bei juos registruoti Gyvūnų augintinių registre.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistai atkreipia dėmesį, kad nuo šiol visi gyvūnų augintinių veisėjai privalo pranešti Gyvūnų augintinių registrui visas patelių ir patinų kergimo, patelių dirbtinio apvaisinimo datas, kad būtų žinoma, ar šie gyvūnai ne per dažnai naudojami kergti. Registruojant kates, šunis ir šeškus veisėjai jau privalo nurodyti jų motinos numerį, jei ji yra registruota Gyvūnų augintinių registre.

Gyvūnų augintinių ženklinimas privalomas ir dedant skelbimus dėl augintinių pardavimo ar dovanojimo. Būtina atkreipti dėmesį, kad dedant skelbimus internetinėse platformose (facebook.com, skelbiu.lt ir kitose) privaloma nurodyti augintinių mikroschemos numerį, kilmės šalį, o parduodant augintinius, ir veisėjų registracijos numerį. Dėl veisėjų registracijos numerio suteikimo turite kreiptis į teritorinę VMVT.

Specialistai prašo nedelsti ir kuo skubiau susiženklinti savo augintinius, kadangi nesuženklinus gyvūnų augintinių iki nurodytos datos gali grėsti baudos iki 550 eurų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.