Rajono jaunimo politika vertinama įvairiai

Jaunimo reikalų agentūra pateikė 2021 m. jaunimo politikos įgyvendinimo apžvalgą 60-yje Lietuvos savivaldybių. Agentūros duomenimis, praėjusiais metais  Šakių rajone buvo įgyvendinta 89,7 proc. individualių jaunimo politikos rekomendacijų. Tai pat buvo pristatytas jaunimo politikos įgyvendinimo vertinimas, apėmęs keturias sritis – čia Šakių r. savivaldybė atsidūrė ir reitingų lentelių viršuje, ir apačioje.

Lyginant su kitomis savivaldybėmis, geriausiai  pasirodėme vertinant atstovavimą jaunimo interesams, jaunimo dalyvavimo, įgalinimo skatinimą – surinkusi 3,97 balus iš 4,6 galimų,  Šakių r. savivaldybė užėmė trečią vietą. Skaičiuojant balą buvo atsižvelgta į tai, kiek savivaldybė skiria lėšų jaunimo iniciatyvoms, ar savivaldybėje veikia Jaunimo reikalų taryba, buvo vertinamas jos aktyvumas, rezultatai ir kiti aspektai.
 
Darbo su jaunimu srities įgyvendinimo reitinge savivaldybė atsidūrė 29-oje vietoje. Bendras balas susidėjo vertinant du kriterijus – atvirąjį darbą su jaunimu, t. y. atvirų jaunimo centrų skaičių, veiklą, gaunamas lėšas iš savivaldybės biudžeto (4,77 iš 9,75 balų), ir mobilųjį, darbą su jaunimu gatvėje (0,44 iš 2,4 balų).  

Jaunimo savanoriškos veiklos srities vertinime Šakių r. savivaldybė nepasiekė vidurkio. Atsižvelgiant į akredituotų savanorius priimančių organizacijų skaičių, planuotus ir pasiektus rezultatus savanoriškos veiklos srityje bei kitus rodiklius, savivaldybė reitingų lentelėje liko 45-oje vietoje (1,42 iš 4,45 balų).

Jaunimo politikos veiklos sričių administravimo įgyvendinimo reitinge su kitomis savivaldybėmis dalinomės 9–32 vietas (0,6 iš 1,5 balų).  Šioje srityje geriausiai buvo vertinamos savivaldybės, atlikusios savivaldybės jaunimo problematikos tyrimą arba jaunimo politikos kokybės vertinimą. Dėmesys buvo kreipiamas  ir į planavimą bei atskaitomybę – pateiktas ataskaitas, informacijos viešinimą.
 
„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px