Vienas po kito aiškėja kandidatai savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose

Teisingumo ministerija skelbia, kad Seimui priėmus Politinių organizacijų įstatymą, numatantį galimybę šalia politinių partijų rinkimuose dalyvauti ir visiškai naujos teisinės formos juridiniams asmenims – politiniams komitetams, jų registruota – 32. Vienas jų – ir  mūsų rajone.

Politiniai komitetai, norintys dalyvauti 2023m. savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose, turėjo būti Juridinių asmenų registre registruoti ne vėliau kaip prieš 85 dienas iki šių rinkimų dienos – t. y. iki gruodžio 10 d. Kaip minėta, šalyje registruoti 32 komitetai, kuriuos sudaro 2615 narių. Šakiuose registruotas politinis komitetas „Vieningi zanavykai“, vadovaujamas Rimos Rauktienės. Jam priklauso 54 nariai. Beje, R. Rauktienė ir dabar į tarybą išrinkta būtent su komitetu, tik tada jis vadinosi „Už vieningus zanavykus“. Tiesa, panašu, kad su šiuo komitetu į tarybą išrinkta Aušrelė Pukinskienė daugiau čia ateities nemato, nes rinkimuose dalyvaus būdama socialdemokratų sąraše. Būtent pas socialdemokratus perbėgo ir tarybos narė Judita Ambrasienė, dabar taryboje dirbanti kaip visuomeninio komiteto „Už Šakių rajono gyventojų ateitį“ narė.

Nors Vyriausiosios rinkimų komisijos puslapyje dar nėra viešai paskelbta, tačiau dalyvausiantys rinkimuose ir sieksiantys mero posto yra pasiskelbę Laisvės partijos kandidatas bei šios partijos Šakiuose lyderis Mantas Aleksa bei buvęs Darbo partijos Šakių skyriaus vadovas, dabar priklausantis Lietuvos regionų partijai, Ričardas Lekavičius.

Šiuo metu VRK politinės kampanijos dalyviais jau yra registravęsi dabartiniai rajono vadovai – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas, skyriaus pirmininkas ir dabartinis meras Edgaras Pilypaitis bei Lietuvos socialdemoktratų kandidatas, taip pat skyriaus pirmininkas, vicemeras Darius Jakavičius.  

Viešai skelbęs sieksiantis mero posto yra skelbęs ir Lietuvos valstiečių-žaliųjų sąjungos kandidatas, skyriaus pirmininkas Raimondas Januševičius.

VRK primena, kad artėjančiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose, kurie vyks kovo 5 d., balsuoti už savivaldybių tarybas ir merus teisę turės tik nuolatiniai savivaldybės gyventojai, savo gyvenamąją vietą konkrečioje savivaldybėje deklaravę ne vėliau kaip likus 60 dienų iki rinkimų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.