Šakių krašto VVG veiklos ataskaita

vvgSpalio 14 dieną Šakių rotušės posėdžių salėje vyko  ataskaitinis – rinkiminis Šakių krašto vietos veiklos grupės (VVG) narių susirinkimas, kuriame dalyvavo 23 iš 29 grupės narių, tad balsų kvorumui užteko.

Nuotr. Dar vienai kadencijai vienbalsiai VVG valdybos pirmininku paliktas A.Damijonaitis.


Susirikimo metu VVG valdybos pirmininkas Algimantas Damijonaitis pateikė išsamią dviejų metų kadencijos ataskaitą, šiuos metus įvardindamas, kaip sudėtingus pasiruošimo projektiniam darbui metus ir paminėjo, kad šiemet naujai išrinktai VVG valdybai teks rimtas darbas – pradėti investicinių projektų paraiškų teikimą pagal LEADER programą.

Kaip informavo A. Damijonaitis, 2007 metais Šakių krašto VVG parengtoje plėtros strategijoje buvo numatyti 49 projektai, iš jų 22 -  kaimo atnaujinimo ir veiklos projektai, 27 – investiciniai. Visų jų įgyvendinimui skirta daugiau nei 9,6 mln. litų Europos Sąjungos parama, o kartu su rajono savivaldybės kofinansavimo lėšomis ši suma sieks apie 11 mln. litų.
 
VVG valdybos pirmininkas pasidžiaugė, kad net septyni projektai iš devynių pateiktų praėjo pirmuosius įvertinimus ir laukia galutinio Nacionalinės mokėjimo agentūros sprendimo. Tai vadinami „minkštieji“ Kriūkų, Lekėčių, Panovių, Sudargo, Veršių ir Voverių  bendruomenių centrų bei „Zanavykų seimelio“ asociacijos pateikti projektai, siekiantys 357 tūkstančių litų sumą.

Susirinkime pasisakė jau dvi kadencijas VVG valdyboje dirbantis Vidmantas Sprainaitis, kuris pasidžiaugė bendru VVG narių ir bendruomenių centrų darbu, tikėdamasis, kad jis ir ateityje bus toks vieningas bei konstruktyvus. VVG valdybos narys Zigmas Povilaitis, atsakingas už informaciją ir ryšius su bendruomenėmis, nelengvą VVG valdybos darbą įvertino labai kukliai – tik patenkinamai. Grinutė Šnirpūnienė, VVG valdyboje dirbanti nuo jos įsikūrimo pradžios, mano, kad Šakių krašto VVG strategiją „ištempė“ bendruomenės, kurios gali sėkmingai paruošti projektus ir juos vykdyti.

Savo kalboje rajono savivaldybės meras Juozas Bertašius stebėjosi, kodėl antroji VVG valdyba labai kukliai įvertino savo nelengvą darbą. Jo manymu, Šakių krašto VVG visuomeniniais pagrindais  dirba labai daug ir labai sėkmingai. Jis pagyrė VVG valdybos pirmininką A.Damijonaitį, kuris šiam darbui negailėjo nei laiko, nei jėgų, ypač bendraudamas su Nacionalinės mokėjimo agentūros darbuotoja, kurią įvardijo kaip sudėtingą ir priekabią asmenybę.

Perrenkant naujos kadencijos VVG valdybą, ji buvo padidinta vienu nariu ir šiemet dirbs ne 10, o 11 valdybos narių. Dar vienai kadencijai vienbalsiai VVG valdybos pirmininku paliktas A.Damijonaitis, kurio savanoriško ir atsakingo darbo dėka Šakių krašto VVG yra visų šalies Vietos veiklos grupių 15-tukyje. A. Damijonaitis, dėkodamas už pasitikėjimą, pabrėžė, kad naujoji VVG valdyba tęs pradėtą strategiją, nes „įbridus į upę –ją reikia perbristi“.

Didžioji dalis valdybos narių išrinkta dirbti ir kitai kadencijai. Tai Rimantas Valiukas, atstovaujantis rajono savivaldybės administracijai, Aurelija Maksvytienė ir Almantas Pališkis - rajono verslo atstovai, Vidmantas Sprainaitis, Lina Uždravienė, Aistė Bakaitė, Grina Šnirpūnienė, Zigmas Povilaitis - rajono bendruomenių atstovai. Į VVG valdybą šiemet išrinkti tik du nauji nariai: Lilija Liutvinienė ir Elena Pocevičienė.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.