Gerdžiūnų bendruomenė gražino aplinką

gerdziunaiPraėjusį penktadienį Gerdžiūnų kaimo bendruomenė iš peties ėmėsi miestelio tvarkymo darbų. Įgyvendindami projektą „Ekologinis takas Gerdžiūnuose“ gerdžiūniškiai įrodė, kad tik bendrai dirbdami gali gyventi gražesnėje aplinkoje.

Nuotr. Gerdžiūnų bendruomenės nariai grėbė lapus, sodino medelius.

Norėdama pagražinti gyvenamąją aplinką Gerdžiūnų bendruomenė rašė projektą ,,Ekologinis takas Gerdžiūnuose“. Įgyvendinant projektą buvo numatyta sutvarkyti Jakštupio upelio pakrantes, surinkti šiukšles. Šį darbą atliko jaunieji Gerdžiūnų moksleiviai. Daugiausiai dėmesio buvo skirta Gerdžiūnų miestelio centre esančios kūdros tvarkymui. Ji naudojama priešgaisrinėms reikmėms, tačiau per daugelį metų kūdra apaugo švendrėmis, aplink ją nuolat priželia krūmų, kuriuose kartais noriai slepiasi taurelės mėgėjai. Po jų apsilankymo lieka krūvos plastikinių butelių, kitokių šiukšlių, kurias tvarkyti turi kiti.
 
Spalio 23 dieną aktyviausi Gerdžiūnų bendruomenės nariai, atidėję į šalį savo kasdienius darbus, susirinko į švarinimosi akciją. Džiugu, jog bendruomenės nariai, suvokdami, jog jų miestelio niekas kitas nesutvarkys, uoliai kibo į darbą. Čia dirbo ir jauni, ir seni. Bendruomenės pirmininkė J. Puidokienė džiaugėsi žmonių aktyvumu ir tuo, kad puikų pavyzdį vyresnioji karta rodo savo atžaloms. Žmonės dirbo su didžiuliu noru gyventi gražesnėje aplinkoje. Buvo išvalytos kūdros pakrantės, iškirsti krūmai, išgenėti medžiai, sugrėbti lapai, pasodinta keletas dekoratyvinių medelių, kurie, kaip tikisi bendruomenės pirmininkė, žaliuos ne vienerius metus ir džiugins kiekvieno pagrindine miestelio gatve einančio praeivio akį.

Pasibaigus talkai, miestelyje pasidarė šviesiau. Visi talkos dalyviai po darbo susirinko į bendruomenės centro patalpas pasidžiaugti nuveiktu darbu, aptarti galimą projekto tęstinumą, pakalbėti apie ateities planus, pailsėti bei pasilinksminti.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.