Vaikų globos namus remia specialistai iš Vokietijos

darbaiPraėjusią savaitę Šakių vaikų globos namuose – sujudimas. Čia atvyko ir savanoriškus darbus atliko jau 78 kartą per 15 metų Šakiuose viešintis Johannes Kunze ir jo dešimties žmonių komanda iš Vokietijos. Jiems noriai talkino ir vyresnieji Vaikų globos namų auklėtiniai, turintys realią galimybę susipažinti su statybų amatu.

Nuotr. Johannes Kunze ir jo suburta komanda iš Vokietijos praėjusią savaitę Vaikų globos namuose savarankiškai atliko daug statybos darbų.

Praėjusių metų rudenį savanoriai iš Brunlos (Saksonijos žemė), vadovaujami Johanses Kunze, šalia Vaikų globos namų pastatė ūkinį pastatą, kuriame planuojama įrengti  sandėlį vaikų rūbams laikyti ir patalpas čia dirbančiam ūkvedžiui. Kovo mėnesį du profesionalūs statybininkai iš Vokietijos uždengė pastato stogą ir apskardino, o praėjusią savaitę net vienuolikos žmonių komanda – statybų amato specialistai per penkias dienas išvedžiojo elektros instaliaciją, ištinkavo sienas, kad laikomi rūbai nesudrėktų ir nesusigadintų, išvedžiojo grindų apšildymą ir pastatė modernią šildymo įrangą. Iš Vaikų globos namų pastato atvedė ir pajungė vamzdyną apšildymui. Visi darbai buvo atlikti labai kokybiškai su geriausiomis iš Vokietijos atsivežtomis medžiagomis.
 
Pasak Vaikų globos namų direktoriaus Virginijaus Kelerto, kuris negailėjo padėkos žodžių savanoriams statybų amato specialistams iš Vokietijos, šie darbai bus tęsiami ir toliau, siekiant įgyvendinti labai ambicingas idėjas. Už Vaikų globos namų, pratęsus pastatą, planuojama įrengti  specialią vandens pašildymo įrangą, kuri būtų šildoma ne dujomis, kaip iki šiol, bet saulės ultravioletinių spindulių baterijų, sumontuotų ant namo stogo, sukaupta energija. Tai leistų sumažinti Vaikų globos namų komunalinių paslaugų kaštus.

Specialią vandens šildymo įrangą Vaikų globos namams žada padovanoti iš Švedijos Simrischamn miesto tarybos narys ir ryšių su Lietuva atstovas Ulf Johansson, o visą techninę dalį sutvarkytų Johannes Kunze su savo komanda iš Vokietijos.

Pasirodo, net ir šiais sunkiais laikais galima labai daug padaryti. „Draugiškų kontaktų, bendrystės su užsienio šalių atstovais ir jų savanoriškos pagalbos dėka, mes galime suremontuoti ir atnaujinti Vaikų globos namų patalpas bei įrangą, neprašydami rajono savivaldybės lėšų ir pagalbos“, - netradiciniais sprendimais planuojamais įgyvendinti netolimoje ateityje džiaugėsi V.Kelertas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.