Suformavo ir patvirtino komitetus

Balandžio 28 dieną vykęs tarybos posėdis gana netradicinis tuo, kad taryba dirbo dar nesuformavus komitetų, kuriuose prieš tarybą vykdavo didžiausias klausimų analizavimas. Nors jau anksčiau buvo įvardijama, kas galėtų vadovauti komitetams, oficialiai jie buvo suformuoti ir patvirtinti tik praėjusį ketvirtadienį.

Finansų komitete dirbs Vytautas Bitinas, Aušrelė Pukinskienė, Mantas Puskunigis, Bernardinas Petras Vainius ir Irena Haase. Šiam komitetui vadovaus A. Pukinskienė. Ūkio komitetą sudarys Kęstutis Gudelevičius, Zigmas Povilaitis, Tomas Skaizgirys, Henrikas Zaremba ir Vaidas Balčiūnas. Šiam komitetui, kaip ir praėjusią kadenciją, vadovaus H. Zaremba. Regioninės plėtros komitete dirbs Martinas Eimutis, Edmundas Rinkevičius, Sigitas Stanaitis ir Zenonas Ulkė. Šio komiteto taip pat nesikeitė. Jam vadovaus Z. Ulkė. Švietimo, kultūros ir sporto komitetą sudarys Ramutė Alytė Bastienė, Virginija Puskunigienė, Kęstutis Smirnovas, Valdas Stankūnas ir Antanas Burkšaitis. Šio komiteto vadovė išlieka ta pati – R. A. Bastienė. Sveikatos ir socialinės politikos komitete dirbs Marija Jurgilienė, Aurelija Maksvytienė Darius Mikelionis, Rima Rauktienė ir Violeta Simonavičienė. Šio komiteto vadovu išrinktas D. Mikelionis.  

Kadangi opozicijoje dirbs vienintelis Edmundas Rinkevičius, jam ir atiteko Kontrolės komiteto pirmininko postas. Pagal reglamentą, komiteto pavaduotojo kandidatūrą turi siūlyti rajono vadovas, kadangi jis apsisprendęs nebuvo, šis klausimas bus svarstomas kitos tarybos posėdžio metu.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.