Nuotr. Didžiausi daržininkystės entuziastai per porą valandų neartos dirvos plotelį pavertė daržovių lysvėmis.
Vaikai ir jaunuoliai kartu su iniciatyvinės jaunimo grupės „Eko karta“ savanoriais ne tik sėjo gėles, veją, daržoves, dalinosi žiniomis ir diskutavo apie sveiką, natūralų maistą, saugią aplinką, atsakingą elgesį, ekologinį ūkininkavimą, maisto produktų etiketėse bei reklamoje pateikiamos informacijos vertinimą, bet ir ant žarijų kepė varškės sūrius bei vaišinosi jais.
Didžiausi daržininkystės entuziastai per porą valandų neartos dirvos plotelį pavertė daržovių lysvėmis. Ši vaikų globos namų komanda, pasak „Eko kartos“ savanorių, ypač kūrybinga ir veikli. Iš celofanu išklotų kartono ir plastiko dėžių pasigamino mini šiltnamius gėlių ir prieskoninių daržovių daigeliams suželti, o vos prabilus apie kompostavimo naudą, berniukai jau nusprendė, kurioje vietoje iškas duobę maisto atliekoms, kurios vėliau taps trąša jų daržui.
Krimsdami keptus sūrius, vaikai labiausiai domėjosi, kaip atskirti sveiką produktą nuo nesveiko, koks sveiko ir nesveiko maisto poveikis sveikatai, kaip atsirinkti ir kritiškai įvertinti reklamoje pateikiamą informaciją, kodėl būtina skaityti maisto produktų etiketes, kokių maisto priedų reikėtų vengti.