Baigiasi vaikų kokybišką užimtumą šalyje skatinęs projektas

ivanickieneAsta GVILDIENĖ

Gegužės 14 dieną savivaldybės salėje vyko nuo 2009 metų rudens mobiliųjų telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“, VO „Gelbėkit vaikus“ ir Šiaulių universiteto įgyvendinamo Europos Sąjungos lėšomis finansuojamo projekto „Palankios šeimai darbovietės kūrimas ir kokybiško užimtumo skatinimas šalyje per socialinę partnerystę“ aptarimas. Šis projektas vykdomas ir Šakių vaikų dienos centre.

Nuotr. Projekto koordinatorė A.Ivanickienė tikisi, kad atsiras ir daugiau bendrovių, kuriančių palankias sąlygas darbe.

Į susitikimą atvyko gausus 3 mln. litų vertės projektą įgyvendinusių atstovų būrys: bendrovės „Omnitel“ darbuotojos – Personalo skyriaus vadovė Asta Ivanickienė ir buhalterė Jolanta Malakauskienė, skatinusios šeimai palankias nuostatas versle ir visuomenėje, Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos vyriausiosios specialistės Asta Kraujalytė ir Eglė Mikolaitytė,  UAB „Kompetencijos gildija“ direktorė Jurga Jakubauskienė, VO „Gelbėkit vaikus“ direktorė Rasa Dičpetrienė ir projektų administratorė Natalija Novakauskienė. Projektą koordinavusi A.Ivanickienė pripažino, kad darbdaviai turi kurti šeimai palankias bendroves, sudaryti sąlygas, kad darbuotojas nejaustų darbe streso. Atliktų tyrimų rezultatai atskleidė didelę visos Lietuvos problemą – maždaug 71 proc. darbuotojų jaučia nuolatinį stresą dėl darbo, konfliktų asmeniniame gyvenime, problemų šeimoje.
 
Šešiolikoje Vaikų globos namų buvo sudarytos sąlygos ne tik socialiai remtinų ar asocialių šeimų vaikams, bet ir šeimų, kurios gyvena iš minimalaus atlyginimo, atžaloms paruošti pamokas, užkąsti, užsiimti širdžiai miela veikla. Iš tiesų, turime pripažinti, kad mažai dėmesio skiriama tokioms šeimoms ir jų vaikams – joms nepriklauso pašalpos, nemokamos stovyklos ar kitokios lengvatos.  Pasak A.Ivanickienės, visi mes esame mamos ir tėtės, todėl turime vienodų rūpesčių, nerimaujame dėl vaikų, kurie lieka vieni pasibaigus pamokoms. „Omnitel“ bendrovė daug dėmesio skiria palankių šeimai sąlygų darbe sukūrimui: čia skiriama mobili darbo diena, laisva Rugsėjo 1 – oji, vyksta „šešėliukų“ programa vyresniems vaikams (jie visą dieną gali praleisti su pasirinktu bendrovės specialistu, pamatyti, ką jis dirba,daugiau pasidomėti ta profesija), sudaromos galimybės šeimoms kartu praleisti savaitgalį, suteikiama finansinė parama.

Šakių vaikų dienos centro, įsikūrusio lopšelio – darželio „Klevelis“ patalpose, auklėtoja Rita Dumbliauskienė, VO „Gelbėkit vaikus“ Šakių padalinio vadovė Jūratė Arštikaitienė, Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Rūta Lebedžinskienė bei  Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Vyda Pranckevičienė apgailestavo, kad šis projektas jau baigiasi, o trejus metus čia besilankantiems vaikams jau nepasakysi: „Daugiau neateik, nes  baigėsi projekto pinigai ir neturime galimybės čia tavęs priimti.“ J.Arštikaitienė tikisi, kad galbūt atsiras kitas panašus projektas, nauja idėja ar iniciatyva, leidžianti į centrą priimti visus jį norinčius lankyti vaikus.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.