Naujasis seniūnas problemas žada spręsti greitai

krikstolaitis2Giedrė PLEČKAITYTĖ
 
Netikėtai Anapilin išėjus buvusiam Lekėčių seniūnui Valdui Tadui Laukaičiui, šio krašto gyventojai kurį laiką gyveno nežinioje, kas toliau vadovaus seniūnijai. Tik prieš kelias savaites savivaldybės skelbto konkurso seniūno pareigoms užimti metu paaiškėjo naujasis miestelio vadovas, kuriuo tapo ilgametis šio krašto gyventojas Ričardas Krikštolaitis. Su naujosiomis pareigomis apsiprantantis seniūnas, padedant bendruomenei, tikisi nuveikti daug darbų ir išspręsti kaip įmanoma daugiau miestelio ir seniūnijos gyventojų problemų.  
 
Nuotr. Tik šiomis dienomis Lekėčių seniūno pareigas pradėjęs eiti R. Krikštolaitis žada kaip įmanoma labiau pagražinti miestelį, kuris praeityje praleido daug galimybių tapti turistams patraukliu kraštu.   
 
Netikėtas gyvenimo posūkis
 
Jau 24-erius metus Lekėčiuose gyvenantis R. Krikštolaitis tikina niekada nepagalvojęs, kad kada nors teks imtis vadovavimo seniūnijai. Tačiau gyvenimo aplinkybės susiklostė taip, jog reikėjo trauktis iš Lekėčiuose įsikūrusio kiaulių auginimo komplekso, priklausančio UAB „Saerimner“, padalinio vadovo pareigų. „Įmonėje, kurioje dirbau, vykdoma optimizacija. Iš vadovaujamų pareigų atleido apie 15 asmenų“, - sakė R. Krikštolaitis. Netekus darbo, svarstytinus pasiūlymus dirbti toliau nuo namų, vyriškis atmetė netikėtai atsiradus galimybei užimti Lekėčių seniūno postą. Tuo labiau, kad ir iš vietinių gyventojų R. Krikštolaitis sulaukė paskatinimų dalyvauti konkurse. O ir lekėtiškiai džiaugiasi, kad į seniūniją atėjo dirbti vietinis žmogus. Konkursą laimėjęs vyriškis tikina, jog jaučiasi gerai ir darbinės atsakomybės, prie kurios pripratęs visą gyvenimą, nė kiek nesibaimina.

Tarsis su žmonėmis

Naujasis Lekėčių seniūnijos vadovas, paklaustas, kokias vizijas yra numatęs įgyvendinti naujame darbe, tikina: „Žiūriu, visų to klausia. Galvoju, kad ateinantis dirbti žmogus negali turėti jokių vizijų. Manau, jos  atsiranda labiau įsigilinus į darbą“. Seniūnas patikino, kad artimiausiu metu seniūnijoje planuoja  surengti visuotinį seniūnijos darbuotojų ir bendruomenės susirinkimą, kuriame būtų aptartos svarbiausios šio krašto gyventojų problemos, lūkesčiai ir norai. „Tartis su žmonėmis – tai mano darbo sudedamoji dalis. Žmogus vienas neateis ir nepasakys, kad aš noriu tą ar tą padaryti. Reikia atsižvelgti ir į bendruomenės lūkesčius bei poreikius“, - tikino R. Krikštolaitis.

Kol kas apie vadovavimą seniūnijai jis kalba atsargiai, bet džiaugiasi, kad buvo maloniai sutiktas. Na, o gyventojų požiūris į jį, kaip seniūną, R. Krikštolaičio nuomone, priklausys nuo to, kaip seksis dirbti, priimti kompromisus, spręsti problemas. „Ir ankstesniame darbe su žmonėmis aš visuomet tardavausi. Tardavomės priimant sprendimus, kaip tą darbą atlikti“, - sakė seniūnas.
 
Prioritetas – miestelio grožiui, tvarkai

Jau pirmosiomis darbo dienomis, dar kojų apšilti nespėjusiam seniūnui, teko spręsti kelių būklės reikalus, pusiau privatizuoto miestelio bendrabučio tvarkymo klausimus. „Yra problemų ir su mokykla,  ir su vaikų darželiu. Vyresnio amžiaus žmonės tikrai vargsta, kad miestelyje nėra galimybių nusipirkti vaistų, - tikino seniūnas. – Galvoju reikėtų dar labiau sutvarkyti miestelį, kad visur būtų tvarka“. Taigi vienas prioritetų -  tvarkingas, gražus miestelis. Tikimasi, kad gyventojai tai pamatys jau artimiausiu metu.

„Darbo jėgos yra. Ateina žmonės atidirbti už socialines pašalpas. Stengsimės ne tik, kad ateitų į darbą, bet kad dar kažką ir padarytų. Jeigu žmogus dirba, turi  matytis darbo rezultatai, o ne tai, kad atėjo ir išėjo. Visa tai privačiame versle stipriai akcentuojama“, - kalbėjo R. Krikštolaitis, pridurdamas, jog pirmasis valdiško darbo įspūdis - labai lėtai vykstantys darbai. Anot jo, problemas reikia spręsti staigiai, kad jų nekiltų daugiau ir dar didesnių. „Nesprendžiamos problemos turi tokią savybę, kad iš vienos atsiranda kita“,- pridūrė pašnekovas.

R. Krikštolaičio pastebėjimu, jau kuris laikas Lekėčiai atsilieka kultūriniame gyvenime. „Jau kokie šešeri metai nevyksta miestelio šventės. Praktiškai visų švenčių organizatoriai buvo mano buvusi darbovietė su Vaida Brazaitienė. Kiek girdėjau, tuomet šventės būdavo vienos geriausių“, - kalbėjo seniūnas, tikintis, kad Lekėčiai vėl turės gražią vasaros šventę.

Naujojo vadovo pastebėjimu, ne ką mažiau būtina spręsti ir itin geležingo Lekėčių vandenvietės geriamojo vandens problemą. „Buvusio seniūno Prano Petro Gestauto iniciatyva buvo padarytas geležies nusodinimo įrenginukas, kuris veikė tik jam dirbant. Vėliau atėjo kiti seniūnai, bijau pasakyti, gal užsimiršo, ar kas atsitiko, bet savivaldybė buvo davusi pinigų tą dalyką atkurti, tačiau tai nebuvo padaryta. Tikiuosi, kad su savivaldybės specialistais, „Šakių vandenų“ direktoriumi pavyks pažiūrėti, ar tai dar įmanoma atkurti“, - apie būsimus darbo planus mintimis dalijosi R. Krikštolaitis.

Beje, dar visai neseniai, lekėtiškiai buvo sunerimę dėl Lekėčiuose įsikūrusiame kiaulių komplekse vykdomų naujų statybų. Tačiau ilgametis UAB „Searimner“ padalinio vadovas lekėtiškius ramina, kad bendrovė itin daug investuoja į gamtosaugą, todėl baimintis dėl biojėgainės statybos visiškai nėra pagrindo.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px