Šakių „Vytis“ įsitvirtino trečioje turnyrinės lentelės vietoje

Praėjusį savaitgalį namų arenoje Šakių „Vytis” Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) sėkmingai sužaidė  dvejas sezono rungtynes. Be to, krepšininkų gretas papildė rezultatyviausias šios lygos žaidėjas.

Penktadienį Nerijaus Zabarausko auklėtiniai namuose 80:63 (22:17, 17:18, 24:13, 17:15) nugalėjo Joniškio „Delikatesą”. Labiausiai prie pergalės prisidėjo Marijus Užupis , pelnęs 18  taškų, Karolis Brusokas įmetė 16, Ignas Vaitkus – 15, Dominykas Domarkas – 12 taškų.

Kitą dieną taip pat namų aikštelėje „Vytis“ susirungė su Kauno „Žalgirio“ dubleriais. Po dramatiškos kovos ir pratęsimo rezultatu 99:89 (26:19, 16:19, 21:21, 18:22, 18:8) šakiečiai įveikė priešininkus.
 
Ketvirtajame kėlinyje vyko atkakli kova, o Martynas Varnas likus žaisti 19 sekundžių taikliu dvitaškiu išlygino rezultatą 81:81, tačiau lemiama mūsiškių ataka, kuri galėjo išplėšti pergalę, tikslo nepasiekė.

Pratęsimo metu dažnai keitėsi pirmaujanti komanda, tačiau lemiamu metu „Vyčio” krepšininkai žaidė drausmingai ir iškovojo sunkią pergalę. Rezultatyviausiai žaidė Karolis Brusokas, kurio sąskaitoje 27 taškai, Dominykas Domarkas pelnė 19, Paulius Beliavičius – 15, Ignas Vaitkus – 14, Marijus Užupis – 13 taškų.

Po šių susitikimų Šakių „Vytis“ su septyniolika pergalių ir septyniais pralaimėjimais yra trečioje NKL turnyrinės lentelės vietoje.

Prie komandos prasidėjus 2016 metams prisijungė puolėjas Ignas Vaitkus. 22 metų 196 cm. ūgio  žaidėjas šiame NKL sezone rungtyniavo „Šilutės” ekipos gretose, sužaidė 21 rungtynes, kuriose vidutiniškai pelnydavo po 19,4 taško, atkovodavo 4,9 atšokusio kamuolio, o bendras naudingumo balas – 18,9.

Šiandien „Vytis“ išvykoje susitiks su Raseinių „Rasai“, o šeštadienį, 16 val. namuose rungtyniaus prieš Jonavos „Petrochema-Dextera“.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.