Orientacinėse varžybose – 14 komandų

jadagonys varzybosGegužės 24 d. rytą Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro iniciatyva Jadagoniuose, Pagonijos pramogų parke, antrą kartą buvo organizuojamos „Ištiesk pagalbos ranką” varžybos.  Sveikatos ir saugos tema vykusiose varžybose šiais metais dalyvavo keturiolika komandų.

Nuotr. Viena iš užduočių – užkurti laužą iš gamtoje randamų priemonių, liepsna nudeginti virvutę ir kuo greičiau viską užgesinti.

8–9 kl. moksleivių ir jungtinė mokytojų, svečių ir žiūrovų komanda tarpusavyje išbandė ne tik savo ištvermę, bet ir žinias sveikatos bei saugos klausimais. Varžybų dalyviai pagal nuorodas žemėlapyje turėjo aplankyti 10 punktų, kuriuose atliko įvairias užduotis. Teko gaivinti, pasitikrinti žinias apie valgomas bei nuodingas miško gėrybes ar šokinėti per gumą. Pavyzdžiui, Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos punkte dalyviai turėjo užkurti laužą iš gamtoje randamų priemonių, liepsna nudeginti virvutę ir kuo greičiau viską užgesinti. Taip pat teko pasigaminti valgyti, išmokti užsirišti ant savęs virves ar greitai persikelti per pelkę. Šiųmetinė naujovė – paruošti dviračius ir jų vairuotojus važiavimui tamsiuoju paros metu.
 
Kol buvo skaičiuojami rezultatai, išalkę vaišinosi sriuba, gaivinosi Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos šaltu vandens dušu. Norintys užsidėję girtumo akinius dalyvavo  tritaškių ir baudų mėtymo bei vairavimo užduotyse.

Susumavus rezultatus I vietą iškovojo pirmą kartą šiose varžybose dalyvavusi Lekėčių mokyklos komanda „Lekėtukai“, II vieta atiteko Šakių rajono Gelgaudiškio pagrindinės mokyklos devintokų komandai „Gelgaudiškio pagalba“, III vietą iškovojo Paluobių mokyklos-daugiafunkcio centro komanda „Žaliukai“.

Visuomenės sveikatos biuras dėkoja visiems, prisidėjusiems prie renginio.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.