Žvejai iš visos Lietuvos varžėsi prie Valiulių tvenkinio

zukles varzybosPraeitą savaitgalį pirmą kartą Valiulių tvenkinyje vyko Lietuvos žūklės plūdine meškere čempionato III etapo varžybos. Jose dalyvavo komandos iš įvairių Lietuvos regionų – dvidešimt dalyvių.

Nuotr. Valiulių tvenkinio pakrantę apgulė žvejai vyrai – deja, čempionate moterų nedalyvavo.

Šakiečiai priklauso sportinės žūklės klubui „Salmo Kaunas“, bet komandos nesudarė.

„Apmaudu, kad sunku rasti entuziastų. Šitam sportui reikia daug lėšų. Šakiečiai tikrai nėra prasti žvejai, parodome ir gerų rezultatų“, – kalbėjo tvenkinio šeimininkas ir varžybų teisėjas bei organizatorius, šakietis Raimondas Mureika.
 
Pirmas turas vyko Šilutės rajone, Rusnėjė, Skirvytės II krantinėje, antras – Kauno mariose, o trečias – Šakių Valiulių tvenkinyje. Kaip informavo Lietuvos sportinės žūklės federacijos plūdinės žūklės sekcijos vadovas Alvydas Žibas, čempionatas vykdomas skirtinguose vandens telkiniuose, kad sportininkai parodytų savo meistriškumą gaudydami įvairiausią žuvį.

„Valiulių tvenkinys yra išskirtinis vandens telkinys, nes jame yra daug sportinės žuvytės – kuojos, kuri labai gerai kimba, yra ir „bonusų” – taip žvejai vadina dideles žuvis. Čia labai geras susisiekimas, puikus tvenkinys, todėl rugpjūčio mėnesį numatomas organizuoti dugninės meškerės čempionatas”, – apie planus pasakojo A. Žibas.

Jis sakė, kad dar liko du turai, ir tuomet geriausi sportininkai pateks į Lietuvos rinktinę ir dalyvaus Europos čempionatuose.

A. Žibas pasakojo, kad jie populiarina plūdinę žūklę, kuri Lietuvoje prasidėjo nuo 1960 metų. Šakiuose čempionatas praeitą savaitgalį susilaukė nemažai žiūrovų, pravažiuojančių žmonių dėmesio.

„Unikalūs dalykai, kai žiūrovai pamato 13 metrų ilgio meškerę. Tai specifinės varžybos: žvejai žvejoja iš savo sektorių plūdine meškere, plaukiančiu masalu, ypatingi reikalavimai skaičiuojant pagautas žuvis ir kt. Šis sportas gana brangus: įranga, atvažiavimas, gyvenimas kelias paras tam tikroje vietovėje“, – sakė klubo „Salmo Kaunas“ vadovas A. Žibas.

Rezultatai, pasiekti Valiulių tvenkinyje, įdomūs: vienas žvejys per keturias valandas pagavo apie 4 kg smulkios žuvies, kitas pagavo karosą, kuris svėrė 1 kg 314 g.

R. Mureika pasidžiaugė, kad į Šakius atvyko tokio lygio komandos, su organizatoriais aptarė, ką reikia daryti, kad tvenkinys taptų patrauklesnis sportininkams.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.