Dainiaus Adomaičio marškinėliai – arenos palubėse

adomaitis paulauskas
D. Lukštos nuotr.: Dainius Adomaitis (dešinėje) Šakiuose pagerbtas prieš Modesto Paulausko taurės turnyro rungtynes.

Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis penktadienį Šakiuose sulaukė išskirtinio dėmesio. Iš Šakių rajono kilusio buvusio krepšininko ir dabartinio trenerio 10 numeriu pažymėti marškinėliai buvo iškelti į Šakių arenos palubes.
 
„Tikriausiai niekada negalėjau pasvajoti, kad atsidursiu šalia vieno iš tų vyrų, kuriais žavėjausi. Man didelė garbė ir labai džiaugiuosi, kad krepšinis man padėjo išvykti, siekti savo tikslų, ir labai džiaugiuosi, kad krepšinis sugrąžino mane atgal į tėviškę“, – prieš pagerbimą sakė D. Adomaitis.

Ceremonija įvyko prieš Modesto Paulausko taurės turnyro Šakiuose antrąjį pusfinalį, kuriame susitiko „Vyčio“ ir „Jonavos“ krepšininkai. Praėjusiais metais į arenos palubes iškilo 5 numeriu pažymėti Modesto Paulausko marškinėliai.
D. Adomaitis yra kilęs iš Šakių rajone esančio Degutinės kaimo.

Krepšininko karjeros metu D. Adomaitis tris kartus laimėjo LKL pirmenybes ir vieną kartą – Eurolygos turnyrą. Tapęs treneriu, specialistas 2016 m. buvo išrinktas geriausiu LKL sezono treneriu. Nuo tų pačių metų pabaigos D. Adomaitis stojo prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vairo ir jai vadovauja iki šiol.

Modesto Paulausko taurės turnyre dėl pagrindinio trofėjaus susirungė keturios nacionalinės krepšinio lygos komandos. „Vyčio“ krepšininkai nesėkmę patyrė finale. Turnyro šeimininkai kovoje dėl taurės 84:90 (27:16, 19:28, 22:27, 16:19) nusileido Marijampolės „Sūduvai-Mantingai“ ir patyrė pirmąją nesėkmę pasirengimo sezonui etape.

Prieš tai „Vytis“ įveikė visus keturis varžovus – Kauno „Žalgirį-2“, „Palangą“, Vilniaus „Perlą“ ir „Jonavą“.

Lemiamose rungtynėse rezultatyviausiai žaidė Šarūnas Vingelis, pelnęs 21 tašką, Karolis Babkauskas pridėjo 16, Gytis Radzevičius 10, Marijus Užupis ir Edvinas Jezukevičius po 9, Brianas Wanamakeris 8, Aurelijus Pukelis 6, Paulius Beliavičius 5 taškus.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.