Projektą užbaigė ne tik plaukiodami

baseine vaiku
Nuotr. Mažieji projekto dalyviai džiaugėsi galimybe pasigalynėti tarpusavyje ir pasitikrinti, kurio plaukimo įgūdžiai geriausi.

Praėjusį savaitgalį Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centro baseine vyko Girėnų bendruomenės vaikų sportinio projekto baigiamosios plaukimo varžybos. Iš viso dalyvauti užsiregistravo devyni dalyviai.
 
Tarp berniukų 25m atkarpą greičiausiai įveikė Deimantas Lažauninkas, antras liko Domatas Mockaitis, trečią vietą užėmė Tadas Gruzdaitis.

Tarp mergaičių greičiausia buvo Marta Gruzdaitytė, antra – Deimantė Diržiūtė, trečia – Beatričė Mažeikaitė.

Nugalėtojus apdovanojo bendruomenės centro pirmininkė Irena Sakalauskienė, o plaukimo treneris Aurelijus Marčiulionis medalius įteikė visiems, išlaikiusiems pradinius plaukimo testus.

Sugrįžus į bendruomenės namus visi buvo kviečiami dalyvauti saugaus eismo viktorinoje, kurią vedė Šakių policijos komisariato bendruomenės pareigūnė Aušra Mockevičiūtė. Jėgas išbandyti panoro keturios mišrios komandos, kurias galėjo sudaryti ir tėveliai, ir seneliai, ir vaikai. Komandos gana gerai atsakė į visus 20 viktorinos klausimų, tad sulaukė pareigūnės dovanų – eismo saugumo priemonių.

Vėliau Girėnų gaspadinės visus vaišino tradiciniu kugeliu. Girėniškiai sutarė ir kitais metais tęsti jau tradiciniais tampančius renginius.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.