Buvo sirgalius, dabar – komandos narys

sakalauskas justas
V. Venslovaičio nuotr.: Pirmą sezoną „Vyčiui“ atstovaujantis šakietis Justas Sakalauskas NKL vidutiniškai žaidžia apie 7 min. ir renka po 2,4 taško.


Šiais metais Nacionalinėje krepšinio lygoje Mezon (NKL) Šakių „Vyčio“ komandoje debiutavo šakietis Justas Sakalauskas, kuris yra vienas jauniausių komandos žaidėjų ir neseniai savo mintimis dalijosi specialiame tv3.lt reportaže.
 
Jaunasis krepšininkas tikina, kad gana keistas jausmas žaisti komandoje, kurios vienas iš sirgalių pats neseniai buvo.

„Keista, kai prieš ketverius metus pats stovėdavau ir su sirgaliais šokinėdavau už „Zanavyką“, o dabar kartu žaidžiu“, – pripažino krepšininkas.

Tačiau laikas greitai bėga, o įdėtos pastangos nenueina perniek. Mat J. Sakalauskas, išbandęs daugelį sporto šakų, gana anksti pasirinko krepšinį, palaikomas šeimos kryptingai siekė savo tikslų. Būdamas keturiolikos išvyko iš gimtųjų Šakių mokslų tęsti A. Sabonio mokykloje. Tiesa, apsiprasti kitoje vietoje, priprasti prie pasikeitusios aplinkos lengva nebuvo, tačiau visada jautė ir tebejaučia šeimos palaikymą. Štai mama Odeta visad stebi rungtynes Šakiuose, tėtis Rytis, pasak Justo, dažniau varžybas žiūri per kompiuterį ir sūnui negaili patarimų.

Beje, J. Sakalauskas rungtyniauja ne tik „Vytyje“, bet ir Aleksandro Stulginskio universiteto komandoje.

Jis Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL) surengė įspūdingą pasirodymą prieš Šiaulių universiteto ekipą – 18-metis J. Sakalauskas žaidė be keitimų ir per 40 minučių pelnė 34 taškus (11/16 dvit., 3/6 trit., 3/5 baudos), atkovojo 16 kamuolių, atliko 9 rezultatyvius perdavimus, dukart prasižengė, išprovokavo 8 pražangas, dukart suklydo ir surinko 47 naudingumo balus. J. Sakalauskas šiose rungtynėse užfiksavo LSKL sezono rezultatyvumo ir naudingumo balų rekordus, tačiau patikina: „Statistika smagu, bet nesureikšminu.“

Vaikinas atviras: ypač jaudinosi ir prieš savo debiutą „Vytyje“, tačiau padrąsintas trenerio Aurimo Jasilionio užtikrintai žengė į aikštelę ir pelnė pirmuosius taškus savo miesto komandai. Įsimintinas buvo ir Justo 100-asis taškas prieš „Palangą“, nes pagal nerašytas tradicijas turėjo komandos draugus pavaišinti picomis.

„Mane asmeniškai užveda emocijos, kai matau, kaip treneris myli komandą, savo žaidėjus, tai norisi eiti į aikštelę ir atiduoti visą save“, – kalbėjo krepšininkas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px