Šakiuose praūžė Atviras grappling imtynių čempionatas

grappling sakiuose jksc
Nuotr. Grappling imtynių čempionate Šakiams gausiai atstovavo sporto klubų „Audra“ ir „Ošimas“ sportininkai, kurie puikiai pasirodė ir iškovojo ne vieną medalį.


Gruodžio 17 d. Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centre vyko Šakių atviras grappling imtynių čempionatas, kuriame iš viso dalyvavo 105 sportininkai iš Lietuvos miestų – Radviliškio, Pabradės, Utenos, Švenčionių, Pakruojo, Ukmergės, Kauno, Jonavos, Vilniaus, Šakių – ir Lenkijos.
 
Grappling – imtynių rūšis, susiformavusi iš kelių kovinio sporto imtynių rūšių: dziudo, sambo, braziliško džiudžitsu ir kitų imtynių, kurių esmė priversti priešininką pasiduoti fiksuojant skausmingu veiksmu.

Šakiams gausiai atstovavo sporto klubų „Audra“ ir „Ošimas“ sportininkai, kurie puikiai pasirodė.

U-10 berniukų amžiaus grupėje (svorio kategorijoje iki 33 kg) antrąją vietą užėmė Haris Gustaitis („Ošimas“). U-12 berniukų amžiaus grupėje penkiose svorio kategorijose prizines vietas užėmė penki sporto klubo „Ošimas“ sportininkai: Mantas Janušis (36 kg) ir Vygaudas Kaušius (42 kg) pasipuošė aukso medaliais, Nedas Rinkevičius (33 kg) ir Eimantas Šimkaitis (36 kg) užėmė antrąsias vietas, Pijus Moleikaitis (39 kg) iškovojo trečiąją vietą.

U-14 vaikinų amžiaus grupėje pirmosios vietos atiteko Ignui Žekoniui („Audra“), Tomui Mulvinskui („Ošimas“), Arnui Šimkaičiui („Ošimas“). Antrosios vietos – Lukui Tamuliui („Audra“), Deividui Sruoginiui („Ošimas“), Pijui Bataičiui („Ošimas“). Trečiosios – Vygantui Ežerskiui („Ošimas“) ir Nojui Bataičiui („Ošimas“).

U-16 vaikinų amžiaus grupėje pirmąsias vietas iškovojo Augis Povilaitis („Audra“), Antanas Petravičius („Ošimas“) ir Arnas Eidukaitis („Ošimas“). Antrosios vietos atiteko Mariui Juočiūnui („Audra“) ir Vilmantui Visockui („Ošimas“). Trečiąją vietą laimėjo Vilius Naujokas („Ošimas“).

Tarp U-18 vaikinų puikius rezultatus pademonstravo „Audros“ sportininkai Modestas Merkevičius (60 kg) ir Linas Sniečkus (+80 kg) bei antrąją vietą užėmęs „Ošimo“ sportininkas Robertas Gruodis (+80 kg).

Ne prasčiau sekėsi mergaitėms ir merginoms. Čempionate nepralenkiamos buvo sporto klubo „Ošimas“ sportininkės Jurita Janušytė, Benita Eidukytė, Auksė Kaušiūtė, Ieva Juškaitė, užėmusios pirmąsias vietas skirtingose svorio kategorijose. Antromis vietomis džiaugėsi Vakarė Eidukaitytė ir Brigita Sruoginytė, trečiąsias vietas laimėjo Emilija Andrijauskaitė, Ieva Smirnovaitė ir Evelina Masaitytė.

Absoliučiu Šakių atviro grappling imtynių čempionato nugalėtoju tapo Vilniaus kovos menų centro „Smauglys“ imtynininkas Tomas Smirnovas.

Nugalėtojai buvo apdovanojami taurėmis, medaliais ir diplomais, prizininkai – atitinkamo laipsnio medaliais ir diplomais. Apdovanojimus įteikė Šakių rajono meras Edgaras Pilypaitis.

Sportininkus varžyboms paruošė Šakių sporto klubų „Audra“ ir „Ošimas“ treneriai Neringa Žebrauskienė ir Vytautas Smirnovas.

Varžybų atidarymo ceremonijos metu žodį tarė Seimo narys, Jaunimo ir Sporto komisijos pirmininkas Kęstutis Smirnovas, Jaunimo kūrybos ir sporto centro direktorė Roma Paškevičiūtė, Lietuvos grappling federacijos direktorius Adrijus Kupstas, Šakių sporto klubo „Audra” steigėjas Algirdas Kazlauskas, UAB „Gulbelė“ direktorius Arūnas Tarnauskas.

Varžybų organizatoriai už pagalbą organizuojant šį čempionatą dėkoja visiems prisidėjusiems.

Čempionatą organizavo Šakių sporto klubas „Audra“ kartu su Lietuvos grappling federacija.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.