Bendruomeniečiai jėgas išbandė sporto šventėje

voniskiai sportas
Nuotr. Susumavus galutinius rezultatus pirmoji vieta ir taurė iškeliavo į Voniškius (kairėje –  pirmininkas Tautvydas Šukys).

Kovo 24-ąją Šakių krašto bendruomeniečiai praleido aktyviai ir turiningai – dalyvavo Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje surengtoje sporto šventėje. Šakių rajono bendruomenių centrų (BC) asociacijos kvietimu per 100 dalyvių susirungė baudų metimo, smiginio, svarsčio kilnojimo, rankų lenkimo rungtyse, vaikai ir tėvai dalyvavo šeimų estafetėje, o bendruomenių centrų vadovai išbandė akies taiklumą.
 
Susirinkusius bendruomeniečius pasveikino Kudirkos Naumiesčio skyriaus vadovė Marija Jurgilienė, nuskambėjo valstybinis himnas, nepamirštas ir Šakių bendruomeniečių himnas, kurio žodžius sukūrė poetė Birutė Danielienė.

Po oficialiosios dalies teisėjai – Zigmas Stravinskas, Edvardas Belevičius, Tautvydas Šukys, Arvydas Babušis, Meilutė Andriukaitienė – pakvietė prie numatytų rungčių.

Baudų metimo rungtyje tarp moterų pirma buvo Ieva Sakalauskaitė (Voniškiai), antrą vietą užėmė Irena Šakėnienė (Girėnai), trečią – Jūratė Bataitienė (Gerdžiūnai). Tarp vyrų šioje rungtyje geriausiai sekėsi Aurimui Sakalauskui (Voniškai), antrą vietą užėmė Valdas Matijošaitis (Plokščiai), trečią ‒ Šarūnas Ašurovas („Tėviškė“).

Smiginio rungtyje pirmas vietas užėmė Kristina Pabricienė (Kudirkos Naumiestis), Tomas Bernotas (Janukiškiai), antri buvo Urtė Puidokaitė (Gerdžiūnai), Egidijus Krisčiūnas („Tėviškė“), trečias vietas laimėjo Rasmita Gylytė (Voniškiai) ir Linas Vizgirda (Girėnai).

Svarsčio kėlime tarp moterų pirmą vietą užėmė Ieva Sakalauskaitė (Voniškiai), antrą – Jūratė Bataitienė (Gerdžiūnai), trečią – Birutė Ūsienė (Keturnaujiena). Tarp vyrų geriausiai sekėsi pirmą vietą iškovojusiam Aurimui Sakalauskui (Voniškai), Mindaugas Balsys (Gerdžiūnai) užėmė antrą vietą, trečias buvo Erikas Kalkauskas (Janukiškiai).

Šeimos estafetėje nepralenkiami buvo Mačiulaičiai iš Slavikų, nuo jų nedaug atsiliko Gruzdaičiai iš Girėnų, trečia vieta atiteko Balsiams iš Gerdžiūnų.

Daug dėmesio sulaukė bendruomenių centrų vadovų rungtis, jie išbandė akies taiklumą: reikėjo ant butaforinio Buratino nosies užmesti skridinį. Geriausiai tai pavyko Dovilei Kazakauskienei (Plokščiai), Birutei Ūsienei (Keturnaujiena) ir Irenai Sakalauskienei (Girėnai).

Susumavus galutinius rezultatus, pirmoji vieta ir taurė iškeliavo į Voniškius (pirmininkas Tautvydas Šukys), antroji vieta atiteko Gerdžiūnų bendruomenei (pirmininkė Jolanta Puidokienė), treti liko janukiškiečiai (pirmininkas Arvydas Babušis).

Skania koše vaišino naumiestietis, puikus kulinaras Vitas Jakaitis.

Toks renginys vyksta tradiciškai kas antri metai. Taigi bendruomeniečiai laukia naujų susitikimų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.