Žygiui pėsčiomis pasiryžo daugiau nei 200 moksleivių

zygis pesciomis
V. Venslovaičio nuotr.: Gausiai pirmą kartą suorganizuotame žygyje sveikatos labui dalyvavę moksleiviai buvo puikiai nusiteikę ir pėsčiomis įveikė sudėtingą 8 km trasą.


Praėjusį ketvirtadienį Judėjimo sveikatos labui dienos proga Šakių jaunimo kūrybos ir sporto centras (JKSC) organizavo visus lūkesčius ne tik pateisinusį, bet ir pranokusį naują, fiziškai aktyvų renginį 5–12 klasių mokiniams – „Žygį pėsčiomis“.

Renginys sulaukė netikėtos sėkmės – jame dalyvavo daugiau nei 200 Šakių rajono mokinių iš 13 rajono mokyklų.

„Buvo kažkas nerealaus“, – entuziazmu tryško renginio sumanytoja, Šakių JKSC direktorės pavaduotoja Rima Mozūraitienė.

Dalyviai buvo pakviesti į Jadagonių kaimą patirti neišdildomų įspūdžių aštuonių kilometrų žygyje pėsčiomis. Žygio dalyvių laukė puiki programa: fizinė (bebrynės, offroad’ai, šabakštynai, asfaltuoti keliai) ir edukacinė (Saulės pušis, Jadagonių piliakalnis ir koplyčia, paminklas milžino Jadagoniaus kardui). Dalyviai starte gavo startinį maisto paketą, atminimo dovanas (naujai Šakių JKSC sukurtas apyrankes su šūkiu „Sportuoju – gyvenu“) bei dalyvio korteles. Žygiui įpusėjus geros nuotaikos nestokojantys žygeiviai buvo vaišinami gardžiais pietumis, o įveikę trasą visi dalyviai gavo po auksinį medalį – pralaimėjusių nebuvo.

Renginio sumanytoja neslėpė džiaugsmo pavykusiu žygiu ir sakė, kad puikūs atsiliepimai, gražūs palinkėjimai ją įkvėpė dar ne vienam projektui ateityje.

Ne paslaptis, kad centras dažniausiai organizuoja sporto varžybas, kuriose dalyvauja fiziškai stipriausi mokiniai, siekiantys aukštų sportinių rezultatų. Toks darbas.

„Tačiau visada svajojau apie tokį sporto projektą, kuriame galėtų dalyvauti visi mokiniai savo malonumui, nesiekdami sportinių rezultatų, kad visi būtų nugalėtojai ir patirtų judėjimo džiaugsmą“, – mintimis dalijosi R. Mozūraitienė.

„Žygis pėsčiomis“ parodė, kad tokių renginių vaikai labai laukia, nes jie, pasak pašnekovės, skatina atrasti save, išbandyti savo jėgas, bendradarbiauti, susipažinti su kitų mokyklų mokiniais ir t.t.

R. Mozūraitienė dėkoja Skirmantui Paukščiui, www.expedicija.lt vadovui, už pritarimą idėjai, jos įgyvendinimą ir neišdildomus įspūdžius gerai apgalvotoje trasoje. Ačiū ji taria ir projektu patikėjusioms mokykloms bei mokiniams, kurie ateityje su R. Mozūraitiene priešakyje, tikėtina, dar leisis ne į vieną žygį ar renginį sveikatos labui.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.