Nacionalinės krepšinio lygos startas jau šiandien!

skaisgirys rolandas
Nuotr. Komandos valdybos narys, prodiuseris Rolandas Skaisgirys sako, kad šį sezoną „Vyčio“ komplektacija geriausia ir tolygiausia.


Gintarė MARTINAITIENĖ

Jau šiandien, spalio 5-ąją, startuoja naujas Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) sezonas. Pirmose rungtynėse savų žiūrovų akivaizdoje krepšininkai priims Palangos „Kuršius“. O kokie gi šį sezoną aukščiausius tikslus keliantys „Vyčio“ krepšininkai?

Pernai prie komandos vairo stovėjusį Aurimą Jasilionį šį sezoną keičia Erikas Kučiauskas. Jis Šakių komandoje yra darbavęsis 2016–2017 metų sezone – specialistas buvo dešinioji Virginijaus Sirvydžio ranka. Pokyčių yra ir pačioje komandoje, nors, kaip sako komandos valdybos narys, prodiuseris Rolandas Skaisgirys, tai apskritai viena geriausių ir tolygiausių komplektacijų per ketverius metus, tad natūralu, kad ir keliami aukščiausi tikslai.

„Turim ir neužbaigtų tikslų“, – intriguoja R. Skaisgirys, dalindamasis įžvalgomis, kad tai ta komanda, kuri turėtų kovoti dėl aukščiausios vietos.

„Mums didelis malonumas, kai krepšininkai atvažiuoja žaisti į Šakius. „Vytis“ – populiarus, matomas, todėl, kaip sakau, be penkių minučių aukštesnių lygų žaidėjai mielai renkasi čia atvažiuoti. Lygiai taip pat malonu, kai jie išvažiuoja, nes kiekvieno krepšininko sėkmė yra ir „Vyčio“ sėkmė“, – mintimis dalijosi „Vyčio“ vadybininkas Justinas Garliauskas.

Šiais metais komandoje nebus į aukštesnę lygą perėjusio Gyčio Radzevičiaus, štai prieš du sezonus „Vytį“ į priekį vedęs Ignas Vaitkus pripažintas naudingiausiu Betsafe–LKL“ rugsėjo mėnesio žaidėju. Tad „Vytis“ tramplinu tapo ne vienam žaidėjui.

Pastaruosius du sezonus Prancūzijoje rungtyniavęs Karolis Brusokas grįžta į Lietuvą ir vėl apsivilks „Vyčio“ marškinėlius, kuriuos vilkėjo 2015–2016 metų sezone. „Vyčio“ garbę gins ir klubo lyderiai Paulius Beliavičius, Marijus Užupis, sugrįžęs Šarūnas Vingelis. Šiemet komandoje kaip niekad daug ir šakiečių.

„Žmonės ateina ne tik pažiūrėti krepšinio, jiems svarbu, kas atstovauja jų miestui“, – sako R. Skaisgirys.

Tad, be kraštiečių Marijaus Užupio, Justo Sakalausko, šiais metais prie komandos prisijungė Erikas Jakštys, kuris gyveno Anglijoje, vėliau persikėlė į JAV ir profesionalo karjerą pradės būtent Šakiuose.

„Manau, tai malonus siurprizas ir atradimas tiek NKL žiūrovams, tiek šakiečiams“, – sakė J. Garliauskas.

Tad jau šiandien namų arenoje 18 val. „Vytis“ susirungs su „Kuršiais“, o spalio 9 d. varžysis atsinaujinusioje Karaliaus Mindaugo taurėje ir pirmame etape susitiks su Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) rungtyniaujančiu Prienų „Skycop“ klubu.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip kovoti prieš žiaurų elgesį su gyvūnais?

klausimelis 04 26Mindaugas iš Zapyškio:

Nepriklausomai, kur laikomas šuo, ant grandinės ar voljere, reikia jam sudaryti sąlygas. Nelaikyčiau žiauriu elgesiu su gyvūnu, jei jis ant grandinės gali lakstyti po visą kiemą. Kartais grandinė gali suteikt šuniui daugiau laisvės nei gyvenimas voljere. Manau, ir dabar yra numatytos pakankamai griežtos bausmės kovai prieš žiaurų elgesį su gyvūnais, nes, kiek žinau, yra ir baudžiamoji atsakomybė – laisvės atėmimo bausmė.

klausimelis 04 26 2

Lina iš Šakių:

Manau, kad pririšti šunį prie grandinės nėra blogai, bet tokie įvykiai, kai norima jais atsikratyti itin žiauriais būdais, yra netoleruotini. Jei jau nėra galimybės ar noro laikyti šuns ar katės, galima kreiptis į gyvūnų globos įstaigas, bet ne kažkur išvežt ir atsikratyt. Manau, kad už žiaurų elgesį su gyvūnu bauda nuo 200 iki 1 tūkst. eurų jau būtų žmogui bausmė.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.