Nors ir be trenerio, bet su didžiuliu entuziazmu

valaitis mindaugas
Nuotr. Kadangi „Šakiai“ neturi trenerio, o be jo komanda būti negali, tad ekipai su iššūkiais padės kovoti Mindaugas Valaitis.

Gintarė MARTINAITIENĖ

Pernai Regionų krepšinio lygoje (RKL) startavusi „Šakių“ ekipa miesto garbę gins ir šiais metais. Tiesa, entuziastingai nusiteikę krepšininkai trečioje pagal galingumą lygoje žais neturėdami trenerio, o pirmosios sezono rungtynės – jau šiandien.

RKL sezonas atidarytas spalio 25 d. Ukmergėje, o jau šiandien namų rungtynes Jaunimo kūrybos ir sporto centre žais ir „Šakiai“. Apie tai, kokiomis nuotaikomis pasitinka naująjį sezoną, kalbamės su komandos vadove Lina Pranckevičiūte ir žaidėju Luku Damušiu.

Praėjęs RKL sezonas „Šakiams“ nebuvo itin sėkmingas. Kokiomis nuotaikomis pasitinkate šiųmetinį sezoną? Kokius tikslus keliate? Kaip nusiteikę penktadienio rungtynėms?
Tiesa, pernai metais sezonas Regionų krepšinio lygoje mums nebuvo labai sėkmingas, tačiau šiais metais esame nusiteikę daug kovingiau ir sieksime kuo aukštesnių rezultatų. Tikimės visų mylinčių krepšinį palaikymo sezono metu, o mes pažadame kovą dėl kiekvieno taško ir atsidavimą ginant Šakių krašto garbę.

Kaip keitėsi ir ar stipriai keitėsi komandos sudėtis?
Komandos sudėtis keitėsi šiame sezone nedaug, pasipildėme keliais žaidėjais. Prie mūsų prisijungė Rokas Zymonas, Lukas Matulaitis, Ignas Kasparaitis. Mūsų komandos išskirtinis bruožas, kad esame visi iš Šakių rajono, kur yra daug krepšiniui neabejingų ir norinčių garsinti savo gimtąjį miestą žmonių.

Kaip išspręstas trenerio klausimas? Ar tikrai žaisite be jo ir kaip vertinate tokią situaciją?
Gaila, tačiau mūsų komandos biudžetas yra per mažas, kad galėtume pasisamdyti trenerį, kuris būtų treniruočių, rungtynių metu ir turėtų aiškią komandos viziją sezono metu. Komanda negali būti be trenerio, tad šiame sezone rungtynių metu suvaldyti emocijas ir kartu ginti Šakių garbę mums padės Mindaugas Valaitis.

Kaip su biudžetu ir rėmėjais? Ar pakankama parama?
Galime pasidžiaugti, kad šiame sezone finansiškai prisidėjo ūkininkai Mindaugas Valaitis, Mindaugas Martinaitis, Adomas Stanaitis, UAB „Valjona“. Taip pat Šakių rajono savivaldybė skiria transportą kelionėms į išvykos rungtynes ir salę treniruotėms bei namų rungtynėms. Esame labai dėkingi visiems, prisidedantiems prie Šakių krepšinio komandos „Šakiai“. Pažadame  įdomias ir gražias kovas krepšinio aikštelėje sezono metu. O visus krepšinį mylinčius ir Šakių komandą palaikančius žmones kviečiame atvykti jau šį penktadienį  18 val. į Jaunimo kūrybos ir sporto centrą, kur laukia pirma šio sezono kova prieš Joniškio „Saned“.

2018–2019 m. RKL čempionate dalyvaus net 44 komandos. Tradiciškai jos bus padalintos į du pajėgumo divizionus – A ir B. Pajėgesniame A divizione žais 16 ekipų, o po reguliariojo sezono į atkrintamąsias pateks 12 geriausių. Čempionės titulą iškovojusi komanda iškovos teisę žaisti Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL).

B divizione, kuriame yra ir „Šakiai“, grumsis 28 ekipos regioniniu principu padalintos į A ir B pogrupius. Po reguliariojo sezono 4 geriausios abiejų grupių komandos iškovos tiesioginį kelialapį į aštuntfinalį, o 5–12 vietas užėmusios ekipos kovą pradės nuo šešiolikfinalio.

Vasarą RKL bendruomenė neteko 4 komandų, tačiau prie lygos prisijungė net 8 naujos ekipos.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.