Parduotuvės pasigenda pirkėjų

Jau keletą metų iš eilės rajone stebima tendencija, kad tėvai neskuba vaikus apipirkti ateinantiems mokslo metams. Mokyklinių prekių pirkimas nesustoja ir po Rugsėjo 1-osios. Didžiųjų pirkimo bumų, kai viskas šluojama iš lentynų, parduotuvėse nebeliko. Populiarėja apsipirkimas internetu, dažnas savo atžalas aprūpina tik būtiniausiomis priemonėmis. Pirkėjų sumažėjo ir Šakių drabužių parduotuvėse.

Rugpjūčio pabaigoje pasižvalgius po prekybos vietas, nustebino labai mažas pirkėjų skaičius. Jei anksčiau prie kasų nusidriekdavo eilės su vežimėliais, prikrautais mokyklinių reikmenų, tai šiemet daugiau perka tik vienas kitas. Prekybininkai neslėpė, kad tokių metų, jog prieš Rugsėjo 1-ąją taip sumažėtų prekyba, dar nėra buvę.
 
Pasak UAB „Gulbelės prekyba“ buities ir kanceliarinių prekių parduotuvės vedėjos Sigitos Bernotienės, perkamiausios prekės – parkeriai ir sąsiuviniai. Jei anksčiau prie jų dar būdavo priskiriamos ir kuprinės, tai šiemet, nepaisant didelių nuolaidų, į jas beveik niekas nežiūri.  

Raštinės ir mokyklinių prekių parduotuvė „Jundula“ su 10 proc. akcija kanceliarinėms prekėms prekiauja tik iki Rugsėjo 1-osios. Jos direktorės Rasitos Grincevičienės teigimu, čia rugpjūčio mėnesį apsipirkinėja tik pradinukų ir darželinukų tėvai, ieškantys geresnės kokybės priemonių pagal sąrašus. Aišku, tokios prekės kainuoja šiek tiek brangiau, tačiau, kas nori apsipirkti pigiau, renkasi „Maximos“ siūlomą asortimentą. Direktorė patikino, kad mokykliniai reikmenys, palyginus su praėjusiais metais, išskyrus popierių, šiemet nepabrangę, tačiau jų įsigyjama mažiau.

Šakių prekybos centruose taip pat pirkimų bumo ir didelių eilių nepastebėta. Populiariausios mokinio krepšelio prekės – sąsiuviniai, pieštukai, aplankalai, piešimo sąsiuviniai, įvairios spalvinimo priemonės, o viena iš didžiausių investicijų – kuprinės, kurias tėvai renkasi ne pačias pigiausias, o šiek tiek brangesnes. Tačiau jei čia pirkimai dar juda, tai beveik visos drabužių parduotuvės tuščios. Prekybininkų manymu, tokia situacija jiems buvo netikėta. Jie svarstė, kad drabužių pirkimai galbūt sustojo dėl mokyklose įvestų privalomų uniformų.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.