Nepakartojamas sporto pasaulis

Sporto pasaulis yra toks milžiniškas, kad iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, jog nepakaktų viso gyvenimo peržiūrėti pačias svarbiausias sporto varžybas, sužinoti apie pačias ryškiausias sporto pasaulio žvaigždes ar apie jų pačius didžiausius sportinius pasiekimus. Todėl atrinkome jums ne vieną įdomų faktą iš sporto pasaulio, kuris neretą jūsų privers aiktelėti iš nuostabos.

20 faktų, kurių nesate girdėję

1. Bokso legenda Rocky Marciano išrado fakso aparatą. Ir tai nėra vienintelis boksininkas, kuris yra tapęs išradėju!
 
2. Alabamos valstijos sportas yra dailusis čiuožimas.

3. Atlikti tyrimai rodo, kad aukštosiose mokyklose teniso žaidėjai matematikos testuose surenka gerokai mažesnį balą. Manoma, kad taip yra dėl nelogiškos teniso taškų sistemos, kuri yra 15 – 30 – 40.

4. TOPsport.lt teigimu, remiantis oficialia MLB (angl. „Major League Baseball“) taisyklių knyga, beisbolo varžybos turėtų trukti devynis kamuoliuko padavimus arba dvi su puse valandos – atsižvelgiant į tai, kas nutinka pirmiausiai.

5. Iki 1925 m. NCAA reikalavo iš koledžo futbolo žaidėjų mokytis per varžybų pertraukėles. Turbūt jau numanote, kodėl buvo imtasi tokių radikalių sprendimų.

6. Žokėjai savo atlygį gali gauti pasirinktinai – ir vienas iš pasirinkimų yra monetos. Tai reiškia, kad jie gali prašyti jiems laimėjimą sumokėti monetomis, nepaisant to, kokio dydžio bebūtų laimėjimas.

7. Senovės Graikijoje organizuotose Olimpinėse žaidynėse imtynės vykdavo sportininkams būnant nuogiems. Tuo tarpu varžybos nesibaigdavo iki tol, kol bent vienas iš sportininkų susijaudindavo.

8. Dauguma sulūžusių MLB beisbolo lazdų yra siunčiamos į trečiąsias pasaulio šalis, kuriose jos yra panaudojamos kaip statybinės medžiagos ar ginklai.

9. Ledo ritulio legenda Gordie Howe serga kriofobija, o tai yra didžiulė šalčio ir ledo baimė. Ir tai tik dar kartą įrodo, kad geriausia savo baimes įveikti susiduriant su jomis akis į akį.

10. Ar žinojote, kad tarp 1952 ir 1960 m. buvo organizuojamos ir tarptautinė beždžionių Olimpiada, kurioje beždžionės rungėsi įvairiose sporto šakose? Tuo metu jos taip pat buvo organizuojamos kas ketverius metus.

11. Golfo kamuoliukai šios sporto šakos pradžioje buvo gaminami iš sudžiovintų karvės akių obuolių.

12. Nei vienas Olimpinėse žaidynėse kliūtiniame bėgime dalyvavęs sportininkas (nei vyras, nei moteris), kuris yra laimėjęs sidabro medalį, nenugyveno ilgiau nei 41 metus. Ir tai iš tikrųjų yra labai neįprasta, todėl kai kurie tai laiko mistiniu faktu, niekuomet nenorėdami šios sporto šakos varžybose užimti antrosios vietos.

13. „Bulls“ ir „White Sox“ savininkas Jerry Reinsdorf ir toliau Maiklui Džordanui mokėjo jo kaip krepšininko algą, kuri siekė 4 mln. USD, kuomet jis eksperimentavo žaisdamas beisbolą.

14. Beisbolo varžybose įprastai yra tik apytiksliai 18 minučių veiksmo.

15. Kai amerikiečiai įveikė anglus 1950 m. Pasaulio taurėje, daugybė laikraščių visame pasaulyje manė, jog rezultatas 1:0 buvo tiesiog klaida ir vietoje to jie išspausdino, kad rungtynes laimėjo Anglija - rezultatu 10-1.

16. Filipinai vasaros Olimpinėse žaidynėse dalyvavo daugiausiai kartų (net 20) jose nei karto nelaimėdama aukso medalio. Tuo tarpu Lichtenšteinas vasaros Olimpiadoje dalyvaudamas 16 kartų apskritai nelaimėjo nei vieno medalio.

17. Apytiksliai 46% visų profesionalių amerikietiškojo futbolo žaidėjų, esančių Šlovės alėjoje, per visą savo NFL karjerą žaidė tik vienai komandai. Tai rodo, kaip talentingi sportininkai yra ištikimi savo komandoms ir niekuomet nėra linkę jų palikti.

18. Pirmosiose moderniose Olimpinėse žaidynėse laimėtojams buvo įteikiami sidabriniai medaliai. Kita vertus, tuo tikrai nevertėtų stebėtis, kadangi šiandien olimpiečiams įteikiami auksiniai medaliai iš tikrųjų yra pagaminti iš sidabro ir juose yra tik labai nedidelė dalis aukso bei kitų metalų.

19. Iki šiol Olimpinių žaidynių rungtynės buvo surengtos trijose šalyse, kurios iki šiol jau nebeegzistuoja.

20. Ant visame pasaulyje labai gerai žinomo sporto tematikos žurnalo „Sports Illustrated“ viršelio yra buvę keturi JAV prezidentai – tai John. F. Kennedy, Ronald Reagan (net du kartus), Gerald Ford ir Bill Clinton.

Žinoma, šie aukščiau pateikti 20 faktų apie sporto pasaulį tikrai nėra vieninteliai, kuriuos būtų galima pateikti bandant patenkinti jūsų smalsumą. Todėl domėdamiesi sporto pasauliu neabejotinai sužinosite dar ne vieną įdomią detalę.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar planuojate dalyvauti Prezidento rinkimuose?

klausimelis 05 10Diana iš Panovių:

Būtinai. Visada stengiuosi balsuoti rinkimų dieną, o ne iš anksto. Kai buvo maži vaikai, vesdavomės kartu, kad ugdytume patriotiškumą ir parodytume pavyzdį, jog balsuoti yra privaloma. Dėl kandidato esu apsisprendusi, tačiau, manau, kad antro turo reikės. Kiek sunkiau su referendumu – turėtų balsuoti 51 proc., kad jis būtų laikomas įvykusiu. 

klausimelis 05 10 2

Rimantas iš Plokščių:

Jau balsavau. Reikia balsuoti. Čia yra kiekvieno pareiga. Balsavimas turėtų būti privalomas. Tada nereikėtų verkti, kad ne tą kandidatą išrinko. Kadangi sekmadienį išvažiuosiu, ėjau balsuoti iš anksto. Apsispręsti sunku nebuvo. Rinktis tikrai yra iš ko, pretendentų turim daugiau nei Amerikoje. Vieni galvoja, ką daro, kiti – šiaip ateina, dėl vaizdo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.