Triatlono distancijoje – rekordas

triatlonas girenai
Mažojo triatlono dalyviai su organizatoriais įsiamžino prie Valiulių tvenkinio. Organizatorių nuotr.


Rugpjūčio 15-ąją prie Valiulių tvenkinio vyko mažojo triatlono varžybos Šakių JKSC prizams laimėti. Jėgas plaukimo, dviračio mynimo bei bėgimo rungtyse išbandė aštuoni dalyviai iš Vilniaus, Kauno, Kazlų Rūdos, Kaišiadorių bei Šakių. Mūsų rajonui atstovavo trys sportininkai.
 
Nors, pasak pagrindinio šių varžybų organizatoriaus girėniškio Juozo Jonuškos, dalyvauti triatlono varžybose buvo užsiregistravę dešimt sportininkų, tačiau varžybų dieną prie staro linijos stojo aštuoni, tarp jų ir vienintelė moteris – Rima Kontenytė iš Vilniaus.

Triatlono dalyviai turėjo įveikti šias distancijas: nuplaukti 400 m, dviračiu važiuoti 20 km bei nubėgti šešis kilometrus.

Karštą praėjusio šeštadienio dieną dalyviai stojo prie pirmosios rungties – plaukimo – starto, vėliau mynė dviračiais bei šešis kilometrus įveikė bėgdami ežero pakrante.

Po geros valandos paaiškėjo ir mažojo triatlono varžybų rezultatai. Vyrų grupėje pirmąją vietą iškovojo svečias iš Kaišiadorių Evaldas Morkūnas, jis triatlono distanciją įveikė per 57 min. 11 sek. Tai ir buvo naujas šios distancijos rekordas. Praeitais metais nugalėtojo vilniškio laikas buvo 1 val. 9 min. 10 sek.

Antruoju finišavo Darius Macionis iš Kazlų Rūdos, jo laikas 58 min. 56 sek., trečias – kauniškis Olegas Ivanovas (1.05.39 val.).

Mūsų rajono atstovas Donatas Matuza finišavo ketvirtas (1.08.27 val.), penktas – Mantas Paketuris (1.21.35 val.).

Vienintelė triatlone dalyvavusi dailiosios lyties atstovė R. Kontenytė nebuvo paskutinė tarp visų dalyvių, ji buvo apdovanota atminimo taure.

Visi dalyviai buvo apdovanoti atminimo medaliukais, o nugalėtojai ir prizininkai taurėmis bei medaliais. Po apdovanojimų dalyviai buvo pavaišinti skania girėniškių gaspadinių sriuba bei gira.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar pasitikite žiniasklaida?

klausimelis 05 07Antanas iš Pajotijo:

Pasitikiu. Labiausiai radiju, nes jo nuolat klausau. Daugiausiai klausau LRT, įdomios laidos yra apie kaimą, žinios. Iš laikraščių – skaitau tik rajoninį. Teigiamai vertinu. Per televiziją , tiksliau TV3, žiūriu tik žinias ir BTV humoristinę laidą „Pričiupom“. Socialiniais tinklais nesinaudoju, nors anūkės ne kartą sakė, kad esu senamadiškas. Bet man užtenka, kiek naujienų sužinau iš radijo, televizijos ir laikraščių. 

klausimelis 05 07 2

Sonia iš Šakių:

Ne visa. Labiau pasitikiu ir skaitau naujienas socialiniuose tinkluose, tame tarpe ir užsienietiškus. Man norisi tiesos. Vieni vienaip sako, kiti kitaip. Tai aš informaciją lyginu. Man įdomiau, kas vyksta pasaulyje, nei Lietuvoje. Labai daug melo, netiesos čia, todėl ir spaudos nedaug skaitau. „Vakaro žinias“, draugutį skaitom. Televizijos nežiūriu, radijo neklausau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.