Naująjį sporto aikštyną pirmieji pakrikštijo futbolininkai

futbolo_maniezasGintarė MARTINAITIENĖ

Praėjusį savaitgalį buvo oficialiai atidaryta Šakių sporto klubo „Audra“ aikštelė. Po išsakytų sveikinimų bei padėkų aikštynas užleistas futbolininkams. Devynios komandos varžėsi dėl klubo „Audra“ įsteigtos taurės.

Nuotr. Dėl klubo „Audra“ taurės varžėsi devynios futbolininkų komandos.

Sporto klubas „Audra“ kartu su Kūno kultūros ir sporto departamentu, Kūno kultūros sporto rėmimo fondu ir Šakių rajono savivaldybe vykdė 325 tūkst. litų vertės projektą. Jo įgyvendinimo metu buvo įrengtas universalus sporto aikštynas su dirbtine danga, vėliau pasirūpinta ir sportuojančiųjų saugumu - aikštynas užtvertas tvora, sukonstruoti sportiniai įrengimai, sutvarkyta aplinka.

Iškilmingo atidarymo metu simbolinę juostelę perkirpo rajono meras Juozas Bertašius, Seimo narys bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos pirmininkas Jonas Liesius ir Šakių sporto klubo „Audra“ prezidentas Kęstutis Smirnovas. Jis džiaugėsi, kad pasinaudojus gautomis lėšomis pavyko įgyvendinti savo svajonę. „Džiugu, kad ir šiame Šakių kvartale bus aikštelė ir jaunimas turės kur leisti laisvalaikį“, - teigė klubo vadovas. J. Liesius linkėjo auginti naująją futbolininkų kartą, kad ne tik rajonas, bet ir Lietuva galėtų didžiuotis šia sporto šaka. Visiems prisidėjusiems prie projekto įgyvendinimo K. Smirnovas įteikė Padėkos raštus. Jam dovanų ir sveikinimų taip pat netrūko – kas tikrus, kas valgomus kamuolius dovanojo, kas Padėkas teikė ar tiesiog ranką spaudė ir sveikino sėkmingai užbaigus darbus.
 
Po oficialių iškilmių sporto aikštynas buvo užleistas futbolininkams. Devynios komandos - Šakių FK „Technika“, „Sparta“, „Simas, „Kamuolys“, Kazlų Rūdos „Savi““, „Impulsas“, „Elodena“ bei dvi Gelgaudiškio komandos varžėsi dėl klubo „Audra“ įsteigtos taurės.

Po atkaklių atkrintamųjų varžybų į pusfinalį pateko „Savi“, „Technika“, „Gelgaudiškis“ ir „Sparta“. „Savi“ ir „Technikos“ susitikimas rezultatu 3:1 baigėsi pirmosios komandos pergale. „Gelgaudiškis“ 4:3 nugalėjo „Spartą“, tačiau finale gelgaudiškiečius rezultatu 5:1 įveikė „Savi“. Trečiąją vietą laimėjo Šakių FK „Technika“, įveikusi „Spartą“.

Pirmosios vietos nugalėtojai buvo apdovanoti „Audros“ taure, medaliais bei mero dovanotu saldžiu prizu – kamuoliais. Antrosios vietos laimėtojai apdovanoti medaliais bei Šakių seniūno dovanotais saldumynais, o trečiosios vietos laimėtojai pagerbti medaliais. Visiems prizininkams įteikti Švietimo ir sporto skyriaus įsteigti kamuoliai.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kas lemia žemą rajono poziciją švietimo srityje?

klausimelis 05 21Edvinas iš Šakių:

Manau, mokiniai yra per mažai motyvuoti mokytis. Aš, pavyzdžiui, baigiau aštuonias klases, buvo kitokie laikai, bet siekiau, stengiausi mokytis. Ir toliau mokiausi, baigiau technikumą. Sūnus baigė universitetą, anūkai dar maži. Kaimo vaikai mokosi ne prasčiau. Netgi labiau pasiekia aukštų pasiekimų. 

klausimelis 05 21 2

Ričardas iš Bliuviškių:

Manau, ir tėvai turėtų labiau rūpintis vaikų mokslais. Bet yra ir pačių mokinių be motyvacijos. Mačiau – stovi prie Darbo biržos du mokiniai, o ne pamokose. Savo laiku siekiau mokytis, nebuvo jokia kančia eiti į mokyklą. Baigiau devynias klases, vėliau įsidarbinau. Girdėjau – Griškabūdyje mokytojų trūksta. Netiesa, kad kaimo vaikai prasčiau mokosi, mūsų kaime vienoje šeimynoje augantys vaikai labai aukštų rezultatų yra pasiekę.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.