Pavilkijyje finišavo autokroso sezonas

autokrosas_09_25Praėjusį savaitgalį Pavilkijo automobilių trasoje vyko Lietuvos ir Baltijos šalių automobilių kroso čempionato varžybos, sutraukusios nemažą būrį šio sporto aistruolių.

Nuotr. Po įvykusio incidento trasoje, šakiečio M. Pikčilingio, kaip ir jo varžovo, pasirodymas baigėsi.

Iš viso varžybose dalyvavo apie 60 sportininkų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Latvijos bei Baltarusijos, kurie dvi dienas varžėsi šešiose klasėse.

Šakių automobilių sporto klubą „Motorsport LT“ atstovavo trys sportininkai - šakiečiai Martynas Pikčilingis, Arūnas Juknevičius ir tauragiškis Vaidotas Berneckis. Visi jie važiavo diviziono „M 1600“ klasėje. Geriausiai iš jų sekėsi „VAZ 2105“ važiavusiam A. Juknevičiui, kuris, surinkęs 11 taškų, užėmė šeštąją vietą.  
 
  • Daugiau nuotraukų iš renginio rasite čia. 
 
Blogiau pasisekė M. Pikčilingiui. Jis finaliniame važiavime susidūrė su Juozo Gerojimo vairuojamu VW Golf II“ ir abu automobiliai apvirto. Tai sukėlė nemažai emocijų varžybas stebėjusiems žiūrovams, tačiau abiems sportininkams važiavimas tuo ir baigėsi. Nei M. Pikčilingis, nei jo varžovas po susidūrimo nenukentėjo. Šakietis po šio incidento liko tik aštuntas.

Dešimtąją vietą, surinkęs 7 taškus, užėmė Šakių klubui atstovavęs tauragiškis V. Berneckis. Jis, kaip ir A. Juknevičius, važiavo „VAZ 2105“.
 
Be minėtos klasės, kurioje važiavo šakiečiai, kiti dalyviai varžėsi „M 2000“, „3A-AWD“, „3A-RWD“ ir „Open“ klasėse. Be Lietuvos automobilių kroso pirmenybių trasoje vyko ir Lietuvos automobilių kroso čempionato IV etapo bei Baltijos taurės varžybų baigiamojo etapo lenktynės.

Organizatoriai, „Motorsport LT“, džiaugėsi pavykusiomis varžybomis ir prasitarė, jog turi minčių surengti žiemos autokroso varžybas. Tačiau kol nėra aišku, ar šias viltis pavyks įgyvendinti, klubo vadovas Valdas Stankūnas to išsamiau komentuoti nebuvo linkęs.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.