Gydanti Reiki energija

reikiNuo pačių seniausių laikų žmoniją traukė dvasiniai dalykai, visais permainų laikais ji domėjosi subtiliosiomis Visatos energijomis. Viena iš jų – Reiki energija, vienodai veikianti visuose lygmenyse – gydanti kūną, sielą, sąmonę ir žmogaus dvasią. Su šia energija nesiejama nei religija, nei filosofija - manoma, kad Reiki energija yra kosmoenergetinio kanalo Farun-Buda dalis, tekanti per gydančiojo Reiki meistro rankas. Reiki, išvertus į lietuvių kalbą, reiškia „universalioji gyvybinė Visatos energija, kuri persmelkia visa, kas gyva“. Ši energija padeda palaikyti visas gyvybės formas. Nesvarbu, ar mes tuo tikime, suvokiame tai ar ne - Reiki energija tiesiog teka ir palaiko visas mūsų gyvybines funkcijas. Šis metodas dar siejamas su bibline stebuklinga Jėzaus Kristaus rankų gydomąja galia.

Reiki šaknys glūdi gilioje senovėje, o mūsų laikais šį metodą atgaivino japonų kilmės krikščioniškos mokyklos vienuolis Mikao Usui. Vienas iš jo mokinių paklausė, kodėl mes negalime gydyti kaip gydė Kristus. Mikao Usui nežinojo atsakymo, bet po to pradėjo intensyvias paieškas tiek krikščioniškuose, tiek Rytų šventraščiuose. Jo ieškojimus vainikavo sėkmė. Po ilgų tyrinėjimų, Reiki pradininkas Mikao Usui induistų šventraščiuose aptiko simbolius ir techniką, tačiau pati savaime ji neveikė. Taip Reiki buvo grąžinta pasauliui ir jos pasekėjų dėka labai greitai išplito kaip  paprastas ir labai veiksmingas būdas semtis energijos, kartu ir sveikatos, tiesiai iš kosmoso.
 
Reiki energija yra ypatinga tuo, kad ji perduodama ir tampa prieinama iniciacijos, o ne ilgų praktikos metų dėka. Iniciacijų metu žmoguje atveriamas vidinis kanalas, kuriuo teka gyvybinė Visatos energija, ir suderinamas su šios energijos vibracijomis. Dėl to Reiki seanso metu pats gydantysis tampa Dieviškosios energijos kanalu ir yra liudininkas stebuklų, vykstančių tiesiog jo akyse. Kiekvienas žmogus gali tapti Reiki energijos kanalu. Inicijuotasis žmogus atvirą šios energijos kanalą turi visą savo gyvenimą. Neįmanoma nusakyti visų subtiliosios energijos niuansų, tačiau kartą gavę iniciaciją iki savo gyvenimo pabaigos jausite asmeninį dvasinį augimą.

Reiki taip pat yra puiki priemonė darbui su savimi, nes kiekvienas duodantis - gauna ir, padėdamas kitiems - padeda sau. Tai tik viena iš daugelio galimybių, padedančių atrasti pilnatvę ir harmoniją savyje. Reiki gydymo praktikai nereikia nei ypatingos aplinkos, nei labai aukštų intelektualinių sugebėjimų. Reiki energija mus moko vėl pamilti save ir susigrąžinti ryšį su gamta, atverti kelią į gilesnę relaksaciją. Veiklos pilname gyvenime mes pamirštame, kokios yra brangios mūsų greitai tekančio gyvenimo akimirkos, mūsų buvimas čia ir dabar.

Reiki moko, kad kiekvienas žmogus turi unikalią vystimosi programą, kiekvienas turi apibrėžtas nuostatas: tėvynei, šeimai, planetai, kurioje gyvena, ir galiausiai Dievui. Žmogus visą gyvenimą privalo mokytis, patirti įvairiausius išbandymus, gyvenimiškas pamokas. Tikslas bus pasiektas tada, kai jis sugebės tapti žmogumi, sugebančiu atiduoti visą savo energiją, visas jėgas bendram visų gerbūviui. Tačiau tikrasis gėris eina tik iš širdies. Reiki meistrai to nedeklaravo, bet savo gyvenimo pavyzdžiais įrodė, kad žmogus gali gyventi nesirgdamas ir nesendamas  labai ilgai ir laimingai. Tyrinėdami Reiki energijos poveikį, jie nustatė kad kiekvienas žmogaus energetinis centras – čakra - turi savitą energetinį dažnį, kuris atitinka įvairių planetų ir kitų kosminių objektų energetines charakteristikas. Jie pabrėžia, kad visų negalavimų priežastis - uždara žmogaus širdis. Žmogus turi gyventi tik su atvira širdimi, nes tai natūrali prigimtinė jo būsena. Jei jo širdis uždara, sutrinka energoinformacinė  žmogaus energetikos kaita su Visata, aktyvizuojasi įvairios ydos: išdidumas, pavydas, godumas, nepakantumas, neapykanta ir kitos. Jos ne tik alina kūną, sukeldamos įvairiausius susirgimus, bet turi ardantį poveikį visai visuomenei.

Asta Gvildienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kodėl gegužės 1-ąją, Darbininkų dieną, žmonės nedirba?

klausimelis 04 30Ivanas iš Kriūkų:

Dievas sukūrė žmonėms pakankamai dienų darbui. Nepritarčiau siūlymui išbraukti Darbo dieną iš nedarbo dienų sąrašo. Manau, ši diena turi būt laisva, kad žmonės galėtų pasidžiaugti pavasariu, išeiti į gamtą ir pamąstyti, dėl ko aš gyvenu, ką aš duodu kitiems. Jei žmogus bus apkrautas darbais, mažiau aplink save matys. Tad laisva diena niekam nepamaišys. 

klausimelis 04 30 2

Kristina iš Keturnaujienos:

Nes priskirta prie nedarbo dienų. Kiekviena papildoma laisva diena gerai, ypač žmonėms, turintiems šeimas, be to, kiekvienas namuose turi savo darbų. Nepritarčiau, kad ją reikėtų naikinti, nebent būtų priimtas sprendimas pridėti prie atostogų dienų.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.