Angelai – mūsų gyvenimo palydovai

angelasNuo pat sielos užgimimo mamos įsčiose, žmogų šiame pasaulyje visur lydi angelas. Angelas, išvertus iš  graikų kalbos, reiškia – pasiuntinys. Daugelyje kalėdinių legendų ir tikrų istorijų yra minimi ir angelai. Visur jie vaizduojami, kaip labai mielos žmogiškos būtybės, dažniausiai vaikų pavidalo, tik apdovanotos sparnais. Šiandien angelas – neatsiejamas adventinio laikotarpio ir Šv.Kalėdų simbolis, reiškiantis nemirtingumą, dorybę, nekaltybę, meilę, gerumą ir dangišką prigimtį.

Net vaikai žino, kad angelai yra Dievo siųstos būtybės, vaidinančios labai svarbų vaidmenį žmonių gyvenime, nes daugelis vaikystėje girdėtų istorijų pasakoja apie gerus jų darbus, padarytus žmonijos labui. Angelas vykdo Dievo valią ir eina šalia žmogaus, kaip ištikimiausias bendrakeleivis. Ekstrasensai tvirtina, kad mus saugantys angelai lydi per daugelį gyvenimų, per visus sielos kelionės etapus, vedančius dvasinio nušvitimo link.

Pasakojimus apie tai, kad angelai iš tiesų egzistuoja, galima sutikti daugelyje Evangelijos puslapių. Jie dalyvauja ir stebuklingame Jėzaus Kristaus atėjime, pirmiausiai Mergelei Marijai pranešdami apie Dievo sūnų, po to piemenims paskelbdami džiugią žinią apie Atpirkėjo gimimą. Angelai skelbė mūsų Viešpaties Prisikėlimą amžinajam gyvenimui, ir palydėjo Jį žengiant į Dangų.
 
Nors katalikų bažnyčia moko, kad angelai – tai Dievo sutvertos dvasinės būtybės, neturinčios žmogiškojo kūno, ir todėl mes negalime jų matyti, tačiau ne vienas jaučiame jų buvimą mūsų gyvenime. Yra žmonių, ne tik matančių gerus angelų darbus, bet ir kasdien su jais bendraujančių. Tereikia  juos įsileisti į savo širdis, o gal tiesiog įsiklausyti, ką jie šnibžda į ausį, nuo ko bando apsaugoti. Juk ne vienas esame pastebėję, kad tik kažkokio atsitiktinumo dėka vos per plauką išvengėme žūties ar didelės nelaimės. Kam nėra buvę, kad, važiuojant automobiliu, Tamsos jėgos sukuria tokią situaciją, kai tik angelo dėka išvengi nelaimingo įvykio?
Sakoma, kad angelai nepamiršta ir žmogaus sielos, įkvepia jai jėgos ir tvirtybės, o dvasine paguoda gali palengvinti skausmą kiekvienos nelaimės atveju. Jie sugeba pašalinti ir kai kurias kliūtis dvasinio tobulėjimo kelyje. Tačiau, jei nutiko nelaimė, žinokite, kad ne angelas nespėjo padėti, o tiesiog taip turėjo atsitikti. Kai kurių dalykų negalime išvengti. Tai priklauso nuo mūsų vidinės švaros ir elgesio su aplinkiniais žmonėmis. Daug ką norėtume nutylėti, tačiau nuo savo karmos nepabėgsime ir jos teismo neišvengsime.
Iš senų laikų yra išlikę daugybė maldų ir padėkų savo angelui sargui. Jas galime kartoti ir šiandien, dėkodami už jo pagalbą ir draugystę. Jei nežinote kitokių maldų, į savo angelą galite kreiptis ir savais žodžiais: „Angele sarge, saugok mane kiekviename žingsnyje, kad būčiau vertas tavo meilės, dangiškos draugystės ir nuolatinės apsaugos! Amen.“ Svarbiausia, būkite nuoširdūs sau, o jis ras būdų, kaip jums pagelbėti ir nukreipti teisingu keliu.

Yra toks gražus pasakojimas apie žmogaus ir angelo bendrystę, kurios šiuo Advento laikotarpiu negaliu nutylėti. Kai Dievas sutiko žmogui parodyti jo gyvenimo kelią, šis pamatė, kad visada ir visur jį lydėjo angelas sargas. Įmintos viena šalia kitos pėdos rodė, kad jie visuomet ėjo kartu. Tačiau žmogus pastebėjo, kad sunkiausiomis jo gyvenimo akimirkomis žemėje teliko įmintos tik vienos pėdos. „Na va, taip ir maniau, Viešpatie, kai man buvo sunkiausia, aš likdavau vienas!“, - priekaištavo žmogus. O Dievas ramiai jam atsakė: „Tu klysti. Ten ne tavo pėdos, o angelo. Kai tau buvo sunku, jis tave nešė ant rankų.“

Šiandieniniame technologijų pasaulyje sunku įvertinti angelo sargo vaidmenį mūsų gyvenime. Pirmiausiai iš viso sunku patikėti: yra jis ar ne. Tačiau vien žinojimas, kad yra būtybės, kurios kiek galėdamos rūpinasi kiekvienu iš mūsų, suteikia papildomo pasitikėjimo savimi. O pasitikėjimas, suteikiantis ramybės pojūtį, vaidina žmogaus gyvenime labai svarbų vaidmenį. Šv.Kalėdų laukimo laikotarpiu žmonės tarsi susivienija su angelais, siekdami pradžiuginti kitų širdis ir gerumo šviesa išblaškyti tamsą, kad nei viena siela neliktų pamiršta. Apsidairykite, aplinkui vieni stebuklai. Matykite juos ir darykite.

Asta Gvildienė

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.