Domina egzotinės kelionės? Štai, ką verta žinoti

kalnuose
Kelionės gali būti pačios įvairiausios – pažintinės, poilsinės, verslo. Dar viena kelionių kategorija yra egzotinės kelionės. Svarbu ne tik pridurti, kad pastarosios turi iš tiesų labai gausų būrį gerbėjų, tačiau jis galėtų būti ir dar gausesnis, jei tik kai kurie žmonės išdrįstų leistis į tokio pobūdžio keliones. Netrūksta žmonių, kurie galvoja, kad išsirinkti egzotinę kelionę ar jai pasiruošti, gali būti labai sudėtinga. Tačiau tai – netiesa, tiek išsirinkti, tiek pasiruošti egzotinei klejonei bus labai paprasta, jei tik atkreipsite dėmesį į tam tikras detales.
 
Vienas svarbiausių dalykų, kurio nereikėtų pamiršti, yra tas, kad jei jau domina egzotinės kelionės, tai savo laką turėtumėte planuoti taip, kad tai kelionei galėtumėte skirti bent 2 – 3 savaites. Viskas todėl, kad egzotinių kelionių maršrutai driekiasi labai toli, tad ne tik nuvykimui bei parvykimui teks skirti labai daug laiko, bet ir taip pat verta suprasti tai, kad neaišku, kada kitą kartą bepasitaikys  proga aplankyti tokį tolimą kraštą. Tad, jei norite vykti į egzotinė kelionę, skirkite tam kuo daugiau laiko, kad iš šios kelionės galėtumėte pasisemti kuo daugiau.

Ne paslaptis ir tai, kad egzotinės kelionės yra siejamos su tolimais kraštais, Na, o, tai kas toli nuo mūsų, tai reiškia, kad pateksite į visiškai kitokią erdvę, kurioje galioja visai kitokios taisyklės, papročiai ir t.t. Belieka tik pridurti, kad svetimi bei tolimi kraštai taip pat gali būti neatsiejami ir nuo tam tikrų ribojimų. Taigi, jei domia egzotinės kelionės ir labai tolimos vietovės tokiu atveju, prieš rinkdamiesi egzotinę kelionę, taip pat atsakingai pasidomėkite, ar yra taikomi, kokie nors ribojimai.

Tai, kas įprasta pas mus, gali būti visiškai nepriimtina tuose kraštuose, kurie nuo jūsų yra nutolę   tūkstančiais kilometrų. Pavyzdžiui, jei pas mus galvos palinksėjimas reiškia sutikimą, tai kitur tai galėtų reikšti neigiamą atsakymą. Taigi, belieka tik pridurti, kad nusprendę vykti į egzotinę kelionę, pirmiausia turėtumėte pasidomėti, kokie papročiai bei tradicijos galioja toje šalyje.

Dar vienas patarimas, kurio taip pat verta paisyti visiems tiems, kuriuos domina egzotiški bei tolimi kraštai, yra tas, kad iš karto verta įsigyti tokį kelionės pasiūlymą, į kurį būtų įtraukti visi reikiami kelionių sprendimai: viešbutis, maitinimas ir t.t. Vienu kelialapiu įsigiję visus reikiamus kelionių komponentus, patursite mažiau streso bei sutaupysite daug laiko, išvengsite nepatogumų.  

Taigi, belieka tik pridurti, kad jei jus domina egzotinės kelionės, tai išvykos išsirinkimas bei įsigijimas bus kur kas paprastesnis bei sklandesnis, jei paisysite šių patarimų: pasidomėsite, ar yra kokių nors ribojimų; susipažinsite su svarbiausiomis tradicijomis bei papročiais, o taip pat – iš karto įsigysite kelionės pasiūlymą, į kurį būtų įtraukti visi reikiami kelionės komponentai.

Užs.nr.d-0145

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.