Kokie yra ketaus keptuvių pranašumai?

keptuves
Ketaus indai buvo vertinami nuo senų senovės. Gaila, bet juos pamažu išstūmė vėliau atsiradę modernesni maisto ruošimo puodai. Žinoma, ketaus puodai iš rinkos visiškai nedingo ir priešingai, yra labai vertinami tų, kurie žino šių puodų tikrąją vertę ir naudą juose gaminamam maistui.
 
Pranašumas Nr. 1 – ilgaamžiškumas

Kaip žinia, namuose keptuvė yra dažniausiai naudojamas virtuvės indas maisto ruošimo procese. Tačiau labai dažnai tenka susidurti, kad daugelis populiarių teflonu dengtų keptuvių tarnauja gana trumpą laiką. Atsižvelgiant į tai, kad tokios keptuvės yra lengvai pažeidžiamos, o jų išsaugoti nuo susibraižymo praktiškai nepavyksta, jas rekomenduojama keisti maždaug kas 3-6 mėnesius.

Tuo tarpu ketaus keptuvė, galima sakyti, yra nepažeidžiama, todėl ilgaamžis jų naudojimas yra vienas ryškiausių šių keptuvių pranašumų. Nors ji reikalauja gana daug priežiūros, senovėje tokios keptuvės būdavo tiesiog perduodamos iš kartos į kartą.

Pranašumas Nr. 2 – aplinkai ir sveikatai nekenksminga medžiaga

Kadangi ketaus keptuvės lydinį sudaro ne mažiau kaip 95 % geležies, ji yra visiškai saugi ir joje gaminant maistą neišsiskiria jokios kenksmingos medžiagos. Tuo tarpu subraižius ar kitaip pažeidus teflono dangą, maisto ruošimo metu išsiskiria kancerogeninės medžiagos, kurios neigiamai veikia mūsų sveikatą.

Negana to, ketaus keptuvėje ruošiamas maistas įgauna papildomą kiekį geležies, kurios dažnai taip trūksta mūsų organizmui. Verta paminėti, kad nuolat patiriantiems geležies stygių kraujyje žmonėms labai naudinga naudoti ketaus puodus. O štai tie, kurių geležies kiekis padidėjęs, šiuos indus turėtų naudoti atsargiai arba ne taip dažnai.

Pranašumas Nr. 3 – tinka bet kokio tipo viryklei, kepsninei arba galima gaminti ant laužo

Daugelis žmonių nežino, ar ketaus keptuvė yra tinkama naudoti, pavyzdžiui, ant indukcinės kaitlentės. Tai galime patikinti, kad tokios viryklės veikimo pagrindas yra magnetas. Taigi, tinka būtent tie puodai, kurie turi geležinį pagrindą, tai reiškia, kad ir ketaus puodai.

Be to, šie puodai, keptuvės ir virduliai yra neatskiriama lauko iškylų dalis. Šiuose puoduose ant laužo ruošiamas maistas yra nepakartojamo skonio ir pasižymi išskirtinėmis savybėmis.

Užs.nr.d-0065

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px