Minėjo Pasaulinę sveikatos dieną

Balandžio 7 d. Šakių „Berželio“ mokyklos darželinukai netradiciškai šventė Pasaulinę sveiktos dieną. Renginio tikslas – skatinti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikus rūpintis savo sveikata bei ugdyti sveikos gyvensenos įpročius.

Šakių visuomenės sveikatos biuro specialistė Justė Naujokaitytė pasiūlė šią dieną paminėti lauke surengiant orientacines varžybas. Visoje darželio teritorijoje išdėstytuose septyniuose punktuose pagal žemėlapį vaikus pasitiko mokyklos bendruomenės personalas ir tėvai. Kiekviename punkte vaikai atliko jiems skirtas užduotis, sprendė galvosūkius, keliavo labirintais, ėjo saugiai per gatvę, mokėsi atlikti ugniagesio pavestus darbus, rūšiavo šiukšles, mokėsi pažinti sveiką maistą ir sveikatai naudingas veiklas.
 
Atlikę užduotis, savo žemėlapyje gavę spaudus vaikai keliavo į vis kitą punktą: „Saugi gatvė“, „Olimpinės žaidynės“, „Ligoninė“, „Ekstremalios situacijos“ ir pan. Paskutiniame punkte „Linksmajame kiemelyje“ visų laukė bendras šokis, kurį inicijavo priešmokyklinėje grupėje besimokančios mergaitės mama Laura Saunorienė.

Direktorės pavaduotoja ugdymui Dovilė Kazakauskienė džiaugiasi, kad į veiklas pavyko įtraukti ne tik darželio personalą, bet ir tėvus bei Šakių r. policijos komisariato darbuotojus. Judrios, aktyvios, įdomios, pamokančios, įtraukiančios ir komandinės veiklos vaikams padėjo suprasti, kad sveikata yra vienas iš svarbiausių dalykų gyvenime.

Tą pačią dieną Marijampolės profesinio rengimo centro Kudirkos Naumiesčio skyriuje taip pat vyko sveikatingumo renginys. Jame dalyvavo ne tik mokiniai, bet ir skyriaus mokytojai. Šakių visuomenės sveikatos biuro specialistė Vilma Mažeikaitė  supažindino su šiaurietiško ėjimo istorija, jo nauda žmogaus sveikatai. Visi 18 renginio dalyvių patys pabandė šiaurietišką ėjimą ir buvo patenkinti nauja galimybe pasportuoti. Renginį organizavo skyriaus kūno kultūros mokytojas Vytautas Smirnovas.

„Draugo“ inf.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sunku būti mama?

klausimelis 05 03Kristina iš Girėnų:

Sunku, nes tai didžiulė atsakomybė ir didžiulis iššūkis. Pati užauginau tris vaikus. Didžiuojuosi jais, nes jie visi pasiekė savo tikslus, visi baigė aukštuosius. Dabar džiaugiuosi penkiais anūkais. Manau, kad šiuolaikinės mamos daugiau leidžia savo vaikams nei priklausytų. Gal todėl, kad dabar daugiau galimybių, technologijų amžius, vaikai nė žingsnio be telefono. Reikėtų griežčiau į tai pažiūrėti, nustatyti ribas. 

klausimelis 05 03 2

Erika iš Šakių:

Fiziškai sunku, nes turiu du mažus vaikus, o šiaip tai labai faina. Nežinau, kaip dar prasmingiau galima užpildyti motinystę. Žiūrint, kas darosi pasaulyje, neramu dėl vaikų ateities, norisi juos augint burbule ir apsaugoti. Mūsų mamos sako, kad joms buvo sunkiau mus auginti, nes nebuvo tiek sukurta technologijų, kurios šiandien labai palengvina vaikų priežiūrą, tačiau buvo daugiau artimesnio bendravimo.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.