Į sveikiausių įmonių rankas iškeliavo simboliniai obuoliukai

sveikiausia imone
Nuotr. „Sveikiausios įmonės 2016“ VšĮ „Šakių parapijos globos ir užimtumo centras“ atstovei Ivetai Dovydaitytei apdovanojimą – simbolinį obuoliuką – įteikė prizo steigėjas Zenonas Zakarauskas.

Agnė NAUMAVIČIŪTĖ  

Pirmadienį Šakių rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras baigiamajame renginyje Gelgaudiškio dvare apdovanojo „Sveikiausią įmonę 2016“. Tarp nugalėtojų buvome ir mes, Šakių rajono laikraščio „Draugas“ kolektyvas.

Biuro direktorius Viktoras Lebedžinskas pripažino, kad idėją organizuoti sveikiausios įmonės rinkimus jis išgirdo prieš dvejus metus Klaipėdoje vykusioje konferencijoje. Išgirdo, susižavėjo ir jį pakerėjusią idėją įgyvendino Šakiuose. O konkursas taip pasiteisino, kad buvo organizuojamas ir šiemet. Tikėtina, jo sulauksime ir kitais metais.

Šiais metais „Sveikiausios įmonės“ konkurse dalyvavo 15 įmonių (jos buvo suskirstytos į grupes pagal darbuotojų skaičių). Visuomenės sveikatos specialistė Justė Šilingė pasidžiaugė, kad iš praėjusiais metais konkurse dalyvavusių 20 įmonių šiais metais dalyvauti panoro net aštuonios.

Taigi, kaip vyko minėtasis sveikatos patikrinimas? Visų pirma buvo matuojamas kraujospūdis, vėliau su spirometru matuojamas plaučių tūris, su dinamometru buvo matuojama rankų plaštakų jėga. Visi šie matavimai atliekami pagal eurofito testą. Vyresni nei 30 m. asmenys darė pritūpimus, jaunesniems teko pastovėti ant vienos kojos kaip flamingui, kad būtų patikrinta jų koordinacija. Atlikus šiuos tyrimus buvo atliekama kūno kompozicijos analizė, kuri padėjo nustatyti žmonių biologinį amžių. Taip pat buvo pateikiamos anketos įmonių vadovams, pagal kurias biuro specialistai galėjo nustatyti, ar vadovams svarbi darbuotojų sveikata, ar skatina pačius darbuotojus pasirūpinti savimi. Susumavus visus rodiklius, paaiškėjo keturi nugalėtojai, surinkę daugiausiai balų.

Visoms konkurse dalyvavusioms įmonėms buvo įteiktos padėkos. Pačiai sveikiausiai įmonei, surinkusiai daugiausiai balų, buvo įteiktas simbolinis skulptoriaus Kęstučio Dovydaičio sukurtas obuoliukas, kitiems nugalėtojams – kitų gamintojų obuoliukų skulptūrėlės.

Visos keturios įmonės-nugalėtojos viena nuo kitos atsiliko labai nedaug, šimtosiomis dalimis. Šakių lopšelis-darželis „Berželis“, kuris buvo tarp įstaigų, turinčių 51–101 darbuotoją, tarp sveikiausiųjų pateko surinkęs 69,75 balo. „Berželio“ vadovė Lina Viliūšienė pasakojo, kad sveikatai jos vadovaujamoje įstaigoje skiriamas ypatingas dėmesys. Darbuotojai ne tik moko vaikus sveikos gyvensenos, tačiau ir patys aktyviai įsitraukia į tokią veiklą.

„Draugo“ kolektyvas buvo mažiausiųjų, 1–10 darbuotojų turinčių grupėje ir tarp sveikiausių įmonių pateko surinkęs 69,25 balo.

Laikraščio redaktorė Gintarė Martinaitienė, atsiimdama apdovanojimą, susirinkusiems sakė, kad galbūt vieni į šį konkursą žiūri kaip į žaidimą, kiti informaciją priima rimčiau, tačiau bet kuriuo atveju tai įdomus, smagus savęs patikrinimas bei proga labiau susirūpinti savo sveikata.

Šakių lopšelio-darželio „Klevelis“ kolektyvas, kuriam vadovauja Vilija Butikienė, konkurse dalyvavo tarp 21–50 darbuotojų turinčių įstaigų ir surinko 67,75 balo. Direktorės pavaduotoja ugdymui Eglita Plaušinienė pasakojo, kad darbuotojai į sveiką gyvenseną žiūri itin atsakingai. Be to, įstaigos darbuotojams sudarytos sąlygos nemokamai pasitikrinti regėjimą, privalomi sveikatos patikrinimai vyksta čia pat, įstaigoje.

Na, ir galų gale paaiškėjo pati sveikiausia įmonė, ja tapo praėjusiais metais mažiausiųjų grupėje sveikiausia tapusi VšĮ „Šakių parapijos globos ir užimtumo centras“, kuriam vadovauja Vida Pulokienė. Apdovanojimo atsiimti atvykusi įstaigos darbuotoja Iveta Dovydaitytė teigė, jog šis apdovanojimas leidžia suprasti, kad įstaigos darbuotoja eina teisingu keliu ir skiria didelį dėmesį savo sveikatai. Simbolinį obuoliuką nugalėtojams įteikė pagrindinio prizo steigėjas Zenonas Zakarauskas.

Apdovanojimų metų susirinkusiems muzikinius kūrinius dovanojo kraštietė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantė Aurelija Stasiulytė.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Ar sutiktumėte prisidėti prie kelių infrastruktūros gerinimo?

klausimelis 05 17Ona iš Patamošupių:

Asfaltuotas kelias pas mus. Jau seniai paklotas. Ir remontuotas jau truputį. Tai man ir neaktualus šitas klausimas. Kita problema yra – pro mus autobusas neina. Tai turim pėsčiomis eiti du kilometrus iki Patašinės, kad iš čia nuvažiuotume į Griškabūdį, Šakius. 

klausimelis 05 17 2

Gediminas iš Žeimio k.:

Turime savo kaime ir žvyrkelio atkarpą. Tik koks šimtas metrų asfalto, per patį kaimą. Gyvenu čia nuo 1973m. Tai ir kenčiam nuolat dulkes. Žadėjo ir ūkininkai prisidėti. Manau, visi gyventojai prisidėtų kažkiek, kad tą asfaltą paklotų. Asmeniškai aš taip pat, kiek galėčiau, tiek prisidėčiau.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.