Hialurono rūgštis: ką būtina žinoti kiekvienam?

klaustukas
Norint išlikti sveikais, jaunatviškais bei energingais, būtinos įvairios medžiagos, viena jų – hialurono rūgštis. Tačiau apklausos atskleidžia, kad nemaža dalis žmonių apie šią medžiagą nežino net pačių svarbiausių faktų. Tad, ką apie hialurono rūgštį yra būtina žinoti kiekvienam?

Kas yra hialurono rūgštis ir kur ji gaminama?

Hialurono rūgštis – lipni bei skaidri medžiaga. Ją natūraliai gamina mūsų organizmas, didžiausi jos kiekiai yra pagaminami odoje, akyse ir jungiamuosiuose audiniuose.  Tačiau jau nuo 25 – ųjų mūsų gyvenimo metų, organizmas jos pagamina vis mažiau. Taigi, jei norite jausti teigiamą hialurono rūgšties poveikį, sulaukus 25 –erių, verta naudoti ją papildomai.
 
Kokia yra pagrindinė šios medžiagos funkcija ir kaip ji veikia mūsų organizmą?

Svarbiausia hialurono rūgšties funkcija – išsaugoti drėgmę bei užtikrinti puikų audinių sutepimą. Tačiau iš tiesų šios medžiagos svarba mūsų kūnui yra gerokai didesnė: hialuronas  teigiamai veikia odos, sąnarių, galvos odos, plaukų, dantenų, akių būklę; yra naudingas kovojant su sąnarių degeneracine liga, dermatitu, lengvina rūgšties refliukso simptomus.

Ar natūralus senėjimo procesas yra vienintelis veiksnys, dėl kurio mažėja šios medžiagos gamyba mūsų organizme?

Dėmesį verta atkreipti į tai, kad natūralus organizmo senėjimas tikrai nėra vienintelė priežastis, dėl kurios mažėja šios medžiagos kiekiai. Tam įtakos turi ir kiti veiksniai, pavyzdžiui: tabako dūmai, oro tarša, UV saulės spinduliai. Taigi, vyresnis nei 25 metų amžius tikrai nėra vienintelė priežastis, dėl kurios verta pradėti naudoti hialurono rūgštį papildomai – tai daryti reikėtų ir tuo atveju, jei rūkote, gyvenate didmiestyje ar daug laiko praleidžiate mėgaudamiesi saulės spinduliais.

Kokį poveikį odai daro hialurono rūgštis?

Daugelis žmonių žino, kad hialurono rūgštis ypač reikalinga odai, tačiau paklausti, kokį poveikį jai daro iš tiesų, negali pateikti aiškaus atsakymo. Galbūt taip yra todėl, kad iš tiesų hialuronas odai daro teigiamą ir ypač įvairų poveikį. Tad, kuo iš tiesų ši medžiaga yra naudinga odai:

• suteikia jai stangrumo, elastingumo, natūralaus spindesio, jaunatviškumo;
• tokie veiksniai kaip miego bei vitaminų stoka, rūkymas, UV spinduliai skatina odos senėjimą; hialurono rūgštis – stabdo neigiamą šių veiksnių poveikį;
• užkerta kelią raukšlių atsiradimą;
• vertinama kaip veiksminga priemonė kovojant su dermatitu;
• veiksmingas pasirinkimas atsiradus žaizdoms, įbrėžimams, įtrūkimams – ne tik skatina jų gijimą, bet ir reguliuoja uždegimo lygį, mažina skausmą, šalina patiriamą diskomfortą.

Taigi, dabar jau žinote visą svarbiausią informaciją apie šią medžiagą, o, jei patenkate į rizikos grupę, t.y., esate vyresni nei 25 – erių metų amžiaus; rūkote, daug laiko leidžiate vietovėse, kur ypač aukštas oro užterštumas arba mėgstate lepintis saulės šiluma, hialuronas turi būti vartojamas papildomai. Ohirra gaminiai – saugus ir kokybiškas būdas užtikrinti, kad jums netrūktų hialurono. Tad investuokite  į puikią sveikatos būklę jau dabar.

Prenumeruok laikraščio el. versiją!

Orai Šakiuose

Kaip vertinate prezidento rinkimų rezultatus?

klausimelis 05 14Virginijus iš Branduoliškių:

Rinkimuose dalyvavau. Balsavau namuose. Man svarbu, kurį prezidentą išsirinksim. Tegul būna tas pats prezidentas. Bet patinka ir Žemaitaitis. Nes žmones palaiko. Tik nesupratau, kaip reikia balsuoti dėl to referendumo. Kažkaip nesusigaudžiau. Tai nieko biuletenyje ir nežymėjau. Balsuosiu ir antrame ture. 

klausimelis 05 14 2

Kristina iš Miknaičių:

Aišku, balsavau. Šiaip patenkinta rezultatais. Man Nausėda – toks žmogus kaip žmogus. Nemanyčiau, kad Šimonytė tikrai įeitų į tą frontą. Aš už Nausėdą, nors prie širdies ir Žemaitaitis. Daug žadantis. O kad atsisakė Seimo nario mandato, manau, turėjo savo priežasčių. Aišku, būtų buvęs nekaltas, būtų nereikėję trauktis. Kiti kandidatai – visi kytri, daug žada, bet nieko nedaro.


BlueYellow-baneris
 
sms
tu esi 350px
Mes vertiname jūsų privatumą
Mes naudojame slapukus. Kai kurie iš jų yra būtini svetainės veikimui, o kiti padeda mums tobulinti šią svetainę ir jūsų naršymo patirtį (stebėjimo slapukai). Galite patys nuspręsti, ar norite leisti slapukus, ar ne. Atkreipkite dėmesį, kad juos atmetę negalėsite naudotis visomis svetainės funkcijomis.